Skellefteå tog viktig seger när man gästade Ängelholm

För lite mer än två veckor sedan möttes lagen senast. Idag möttes de igen. Rögle tog emot Skellefteå hemma i Lindab Arena. Matchen slutade med en vinst för Skellefteå som tog en viktig bortaseger och därmed hänger på slutspelslagen i tabellen.

Matchen började med böljande spel och Skellefteå drabbades tidigt av en utvisning när backen Marcus Pettersson åkte ut för en crosschecking. Rögles första numerära överläge i matchen och man var nära på att ta ledningen tidigt i matchen. Närmast var Rögle-backen Cade Fairchild med ett skott som Skellefteå-målvakten Joni Ortio räddade snyggt.

Efter 7.37 in i matchen utvisades Rögle efter att RBK spelat med sex man på isen. I det efterföljande powerplayet tog Skellefteå ledningen genom forwarden Jesper Olofsson som bombade in sitt 6:e mål för säsongen. Det skottet skulle Rögle-målvakten Oscar Dansk agerat aningen bättre på. Drygt 3 minuter senare utökade man också ledningen till 0-2 efter att Joakim Lindström från blålinjen hittat nätmaskorna med ett bra avslut som gick mellan armen på Oscar Dansk, assisten stod backen Niclas Burström för. Rögle fortsatte att dra på sig utvisningar och tappade momentumet i matchen. Rögle lyckades hålla tätt och ställningen efter den första perioden var 0-2.

Rögle fortsatte att dra på sig utvisningar i den andra perioden. Efter 4 minuter in i den andra perioden drog Patrick Cehlin på sig en utvisning för tripping i offensiv zon. Skellefteå fick sitt femte powerplay för kvällen. Men Rögle lyckades hålla undan och ställningen var allt jämnt 0-2 till bortalaget. Rögle pressade på för en reducering och skapade flera heta målchanser utan utdelning. Istället utökade Skellefteå ledningen till 0-3 minuten senare genom Jesper Olofsson som stod för sitt andra mål i matchen, snyggt framspelad av Pontus Petterström. Efter 16:52 in i matchen utvisades tvåmålsskytten Jesper Olofsson för tripping. Rögle skapade ett par heta chanser men lyckades inte överlista Skellefteå-målvakten Joni Ortio. Den andra perioden slutade 0-1 till Skellefteå och resultatet inför den tredje perioden var 0-3.

Efter två minuter in i den tredje perioden drabbades Skellefteå av en utvisning efter att Filip Berglund utvisats för hakning. Rögle fick återigen chansen i powerplay och var återigen nära att reducera till 1-3 men ribban stoppade dem den gången. Efter 4:42 in i perioden drabbades Skellefteå av ännu en utvisning när Jimmie Ericsson slashade en Rögle-spelare. Men än en gång lyckades Skellefteå hålla pucken utanför nät. Skellefteå drog på sig ännu en utvisning efter 9 minuter in i perioden, där Rögle nu fick chansen i numerärt överläge för femte gången den här kvällen. Inte heller det utnyttjade man. Med 3 minuter kvar av matchen försökte man förgäves genom att ta ut målvakten och spela en man mer på isen. Man kom inte närmre och förlorade matchen med 3-0. Skellefteå tog därmed en väldigt viktig seger i jakten på slutspelsplatsen.

Rögles tränare Anders Eldebrink tyckte att laget stod upp väl men att man inte var tillräckligt fokuserade när man fick målchanser.
– Vi gör ingen dålig match. Dem är mer effektiva och mer fokuserade vid mål-lägena, men vi har minst lika många chanser för att vinna den här matchen,  sade Rögle-tränaren Anders Eldebrink till Hockeybladet.nu efter matchen.

Matchfakta: Rögle BK – Skellefteå AIK 0-3 (0-2,0-1,0-0)