Skellefteå nobbar Ritola: ”Det är inte aktuellt, absolut inte”

Det har tidigare cirkulerat flera olika uppgifter om Mattias Ritola återvändo till Sverige. Hockeybladet.nu fick tag i Skellefteås sportchef, Mikael Lindgren som berättar om situationen.

Mattias Ritola var en ledande spelare i SHL, men efter säsongen 15/16 lämnade han ligan och vände istället till Schweiz och Fribourg Gotteron. Aftonbladet har tidigare rapporterat om Leksands intresse för forwarden.

Övergång till SHL inte möjlig utan godkännande

Nu berättar Skellefteås sportchef, Mikael Lindgren att en övergång till SHL inte är möjlig utan Skellefteås godkännande.
– Vi hade en överenskommelse om att Mattias inte skulle spela för någon annan SHL-klubb eller Zürich när vi släppte honom, säger Lindgren till Hockeybladet.nu

Skellefteå nobbar forwarden

Är en återkomst till Skellefteå aktuellt?
– Det är inte aktuellt, absolut inte. Det är väl i så fall Leksand, säger han och fortsätter…

– Jag har ju pratat med Micke Karlberg tidigare. De frågade ifall de fanns ett avtal om att Mattias inte kunde spela i SHL. Om och när det blir aktuellt så är det i så fall mellan oss och Leksand. Men det är ju först när de är överens med Ritola, berättar han.

Ritola har producerat bra med poäng i Schweiz och efter 24 matcher har forwarden stått för 15 poäng. Nu kan han återvända till Sverige, men då måste man få ett godkännande från tidigare klubben, Skellefteå.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN