Skellefteå förlänger med målvaktsstjärnan

Joni Ortio har varit en av SHL:s bästa målvakter den här säsongen. Idag blev det klart att Skellefteå kommer få ta del av finländarens tjänster även nästa säsong.

Dagarna innan premiären av SHL signade Skellefteå AIK den förre NHL-målvakten Joni Ortio. Under året har Ortio visat sig bli en riktigt lyckad pusselbit i västerbottningarnas lagbygge. Inför lagets match mot Malmö kunde Skellefteå glatt överraska sina fans med den färska kontraktsförlängningen.

– Vi är jätteglada att Joni vill stanna hos oss nästa säsong. Han är en målvakt av absolut toppklass och en underbar människa som har kommit in i gruppen på ett fantastiskt bra sätt. Där han bidrar med både rutin och en grym vinnarskalle, säger sportchefen Mikael Lindgren till Skellefteås hemsida.

Toppmålvakt i ligan

Den 25 år gamla finländaren kommer från en säsong i Kanada och Calgary Flames organisation. Förra året varvade han spel med NHL och farmarligan AHL. I år har den 186 cm långa burväktaren varit en av de allra bästa på sin position i SHL. På 40 spelade matcher har han en fin räddningsprocent på 92.12 och han släpper in 2.13 mål i snitt per match. Det gör honom till en av toppmålvakterna i ligan.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN