Skellefteå bröt den dystra sviten

Det tog drygt två år och elva matcher innan Skellefteå kunde stå som segrare mot Växjö igen. 

Hårdrock och punkgruppen Dan och Don med den gamla sångaren i Noice sjunger i en av sina låtar om tolv segrar. En liten fingervisning om att det är det enda som krävs i ett slutspel innan man vinner guld. Växjös segersvit stannade vid elva mot Skellefteå som senast vann mot smålänningarna i september 2016. Denna gången var det Jesper Olofsson som blev matchhjälte. Idag heter han Andreas Wingerli som för dagen fick ingå i kedjan med Joakim Lindström och Oscar Möller.

Repris på SM-finalen

Matchen var en repris på SM-finalen senast och matchen rivstartade i rent mästartempo. Det enda som var skillnaden mot serien i april var att här var matchen jämn och vem som helst kunde vinna. Med 4-0 i matcher och förkrossande 20-1 i målskillnad så hade de orange/blåa från Småland skaffat sig respekt. Även om tränare Tommy Samuelsson tonade ner allt med att det är en ny säsong och nya förutsättningar. Växjö ledde inför denna match fairplay-ligan och det var ju ganska typiskt att första kassen för kvällen blev just i angränsning till denna spelform. Jonas Røndbjerg hann precis hoppa in på isen när Filip Berglund avlossade sin västerbottniska bössa och via den forna Skellefteåspelaren Niklas Burström in i maskorna bakom storspelande Viktor Fasth.

Likt japaner japaner

Det fortsatte i samma tempo och Växjö fick tillslut sin utdelning. Den notoriska målskytten Roman Horak hittade nättaket snyggt med sin backhand efter en bra period av bortalaget. När alla sitter och väntar på en förlängning så slår Wingerli till och smeker in 2-1 i det bortre krysset bakom en lika skymd som chanslös Fasth i Växjömålet. Slutet på matchen så kämpar sig de svart/gula likt japaner japaner och segern stannar för en gångs skull i Västerbotten.

Matchens tre stjärnor

 – Niclas Burström, Växjö
☆☆ – Viktor Fasth, Växjö
☆☆☆ – Mantas Armalis, Skellefteå AIK

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN