SKADESMÄLLEN: Nyvärvade målvakten långtidsskadad – klubben letar nytt

Brynäs värvade hem målvakten Joacim Eriksson till den kommande säsongen. Nu är spelaren skadad och kommer att missa inledningen av säsongen. Därför letar klubben nytt.
– Vi kommer se över alla möjliga alternativ för att ersätta Jocke, säger Stefan Bengtzén i ett pressmeddelande.

När Brynäs värvade hem målvakten Joacim Eriksson var det en prestigevärvning. Nu är målvaktsstjärnan skadad och månader av rehabilitering väntar. En riktig smäll för Eriksson som sett fram mot att representera Brynäs igen.

– För mig blev det en käftsmäll, jag kommer hem till moderklubben med höga ambitioner och är otroligt motiverad över att representera klubben. Nu hoppar jag på kryckor och är ivrig att komma igång med rehabträningen för att vara tillbaka på isen så snart som möjligt säger Joacim Eriksson.

Klubben letar ersättare för Eriksson.

– Vi kommer se över alla möjliga alternativ för att ersätta Jocke. Tillsammans med ledningen kommer vi överväga om det bästa är att lyfta upp en junior, värva en målvakt på korttidskontrakt eller en mer permanent rekrytering. Oavsett vilket alternativ, så har vi utrymme i spelarbudgeten för att lösa situationen, säger Stefan Bengtzén, sportchef Brynäs.

Satsar långsiktigt

Brynäs skrev ett tvåårskontrakt med Eriksson och de kommer att göra allt för att behålla honom trots skadan. Nu hoppas de att rehaben går bra och att återkomsten bli bra.

– När skadan uppdagades och när vi förstod hur allvarlig situationen var så skickade vi Jocke på vidare undersökning. Efter konsultation med läkare kände vi ganska snabbt att bäst var att åtgärda skadan direkt. Vi satsar långsiktigt på Jocke, vi har kontrakt för två säsonger och därför var det lika bra att behandla skadan direkt. Det bästa långsiktigt är att åtgärda skadan nu och sätta igång med sin rehab nu istället för att riskera att skadan hade förvärrats under säsongen, säger Bengtzén.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN