Skadesmäll för Djurgården – operation väntar

Djurgården kommer att få klara sig utan en av sina viktigaste spelare. Spelaren borta en längre tid och måste opereras.

Säsongen har inte börjat bra för Djurgården som fortfarande inte tagit någon fullpoängare. Nu är nästa smäll för stockholmarna ett faktum då det står klart att lagets viktiga center, Markus Ljungh, åkt på ett ljumskbråck. Nu väntar operation och forwarden beräknas vara borta i ett par veckor tills skadan har läkt och rehabiliteringen är genomförd.

– Markus är undersökt och kommer att bli borta ett par veckor. Han beräknas vara tillbaka senast efter landslagsuppehållet men kan vara tillbaka tidigare. Det beror på hur rehabiliteringen går, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson till HockeyNews.se.

Näst bäst i Djurgården

Ljungh var förra säsongen Djurgårdens näst bästa poängplockare och blir ett tungt avbräck på centerpositionen. Enligt prognosen kan han missa upp till 13 matcher, men någon ersättare är inte aktuell enligt sportchefen. Den assisterande lagkaptenen gjorde 23 poäng förra säsongen.

– Vi har 14 forwards i truppen just med tanke på att sådana här saker uppstår med täta mellanrum. Det är avstängningar, skador och sjukdomar.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN