Home Klubbar HV71 SKADEELÄNDET: Ytterligare två namn på skadelistan

SKADEELÄNDET: Ytterligare två namn på skadelistan

0
SKADEELÄNDET: Ytterligare två namn på skadelistan
Foto: Bildbyrån
HV71 har en lång skadelista. Flera spelare har dessutom fått sina säsonger inställda. Mot Skellefteå så fick laget gå runt på fem backar. Man lånade in Martin Fehérváry från Oskarshamn i matchen mot Brynäs. Men oturen fortsätter. Under matchen drabbades ett redan skadeskjutet HV71 av ytterligare två skador.

I matchens andra period klev Robin Figren av isen. Figren kom inte tillbaka till spel och efter matchen gav sjukgymnast Andreas Frostemark trotsallt dock lugnande besked.

-Det är en lättare muskelskada och det är sannolikt att han kan spela på tisdag. Sen kan det vara mer än så, men det ska inte vara någon större fara, säger Frostemark till Jnytt.

Backen fick kliva av

I den tredje perioden ramlade finska backen Topi Jaakola i en duell och hade problem att ta sig av isen. Han gjorde sen ett försök att spela men fick kliva av ganska omgående för att ta sig ner till omklädningsrummet. Andreas Frostemark säger att det rör sig om en skada på nedre delen av kroppen, men vill inte specificera var.

-Vi får se imorgon, eller på måndag. Det är de närmsta dagarna som vi kan avgöra hur det är. Vi vet om några dagar hur det ligger till. Just nu är det en högst preliminär bedömning.

Hult öppnar för nyförvärv

Med alla skador så tvingas sportchefen Johan Hult se överspelarmarknaden. Men det är inte tal om några panikvärvningar. Utan kemin är viktig och samtidigt så arbetar klubben med långsiktighet och några korttidskontrakt är inte det man söker.

-I det här läget ska vi nog titta på någonting mer konstant i så fall. Dylan Reese kan missa hela säsongen och det är väl i den änden vi får börja om vi hittar rätt spelare, säger HV:s sportchef.

-Det är klart att vi får vara öppna och agera om det dyker upp någonting på marknaden. Vi är ju extra sköra nu när också Jacob Cederholm är skadad. Och så har vi problem med backar i både J18 och J20. Tom, Persson och Cederholm ser ut att kunna vara tillbaka inom det närmaste, men det är klart att vi måste vara öppna, säger Johan Hult.

 

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.