SKADECHOCKEN: DIF-stjärnan har hjärnskakning igen

Beskedet landade tungt hos djurgården. Under kvällen meddelade klubben att man under årets sista matcher får klara sig utan lagets stjärncenter som återigen drabbats av hjärnskakning.

 

I spel i powerplay tidigt i förstaperioden mot Mora fick djurgårdens Andreas Engqvist en tackling som träffade huvudet. Tacklingen tog så illa att Engqvist tvingades av isen och kom inte åter till spel. Nu konstaterar klubben på sin hemsida. Att Andreas återigen ådragit sig en hjärnskakning.

– Andreas vaknade idag med hjärnskakningssymptom som verifierar våra misstankar. Inledningsvis kommer det här innebära 7-10 dagars frånvaro. 90 procent av de som fått en hjärnskakning är tillbaka efter den tiden. Ibland kan det vid speciella omständigheter ta längre tid, säger Djurgårdens läkare Bengt Gustafsson, till difhockey.se

Osäker framtid

Andreas Engqvist har tidigare varit borta från spel på grund av hjärnskakning och då var det nästan uppemot ett år innan han var tillbaka i spel. Nu är det en osäker framtid som Engqvist står inför.

– Just nu är det hjärnvila som gäller och sen följer vi hjärntrappan så får vi följa utvecklingen, säger Bengt Gustafsson.

 

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN