Skadechock för Djurgården – två ledande spelare borta på obestämd tid

Djurgården har varit skadedrabbade under säsongen. Nu bekräftar klubben att två av klubbens ledande spelare är borta på obestämd tid. Två spelare är aktuella för spel ikväll.

Djurgården hade en sextett på skadelistan efter den senaste hemmamatchen i lördags mot Skellefteå. Då klev både backen, med mest speltid av alla i laget, Marcus Högström och forwarden Dick Axelsson av isen i förtid. Redan innan dess hade klubben lagkaptenen Joacob Josefson, forwardsen Sebastian Strandberg, Manuel Ågren och Anton Hedman på skadelistan. Anton Hedman är borta sedan länge och kommer inte tillbaka i spel på ett tag.

Tillbaka i spel

Dick Axelsson och Manuel Ågren är aktuella  för spel i kvällens hemmamatch mot HV71.

”Fick ett skott på foten i senaste matchen, tvingades kliva av och uppsökte sjukhus. Efter röntgen konstaterades det lyckligtvis att inget var brutet. Tränade inte under dagen, men kan eventuellt vara aktuell för spel i morgon mot HV71”, skrev Djurgården om Axelsson på sin hemsida igår.

Det ser mer ut som att Manuel Ågren kan komma att spela i kvällens match.

”Fick en tackling borta mot Rögle för en knapp vecka sedan som tog illa. Är tillbaka i träning efter hjärnskakningssymptom och är aktuell för spel i morgon”, skriver klubben.

Lagkaptenen Jacob Josefson är tillbaka i träning, men här betecknar klubben honom som ”dag till dag”-skadad. Han kan vara tillbaka när som helt.

Obestämd tid

Värre är det då för backen, Marcus Högström, en spelare som kan spela nära 25 minuter per match för Djurgården. Han har en så kallad överkroppsskada och missar inte bara kvällens match. Den för Djurgården dystra prognosen är att han är borta på obestämd tid.

Även forwarden Sebastian Strandberg som växt ut till en ledande spelare och poänggörare blir borta länge. Strandberg har redan missat Djurgården tre senaste matcher på grund av en underkroppsskada. Även Strandberg är borta på obestämd tid enligt Djurgårdens hemsida.

Djurgården möter HV71 på Hovet ikväll och du ser matchen på C More.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN