Ska Örebro bryta poängtrenden för HV71

HV71 är inne i en positiv trend för tillfället. Laget har tagit poäng i åtta raka matcher och möter ett Örebro som letar efter formen med nya tränaren Niklas Sundblad.

Det är tolvan och senaste tidens krislag Örebro som kommer på besök i Kinnarps Arena. Där väntar hårt motstånd i HV71 som tagit poäng i åtta raka matcher. Den fina poängsviten har slungat upp Jönköpingslaget på en tredjeplats i tabellen inför lördagens omgång.

Tung inledning på året

Örebro har haft en tung inledning på året, men senaste matchernas resultat vittnar om ett lag på rätt riktning. I torsdagens möte mot starka Brynäs gjorde de röda en stark insats och knep extrapoängen i Gavlerinken efter förlängningsspel. I den bataljen visade klubbikonen Marcus Weinstock att han kan än. 400-matchersmannen gjorde ett mål och spelade fram till ett.

HV71 går för femte raka

Föutom sin långa poängsvit börjar HV71 att knapra ihop en gedigen vinststreak. Johan Lindbom och hans mannar har fyra raka vinster efter segern på Hovet mot Djurgården sist. Även i hemmalaget levererar en viss kulturbärare i Martin Thörnberg, veteranen visade sig från sin heta sida när han sköt två mål bakom Adam Reideborn.

Håller bortatrenden

Lagen har tidigare den här säsongen spelat mot varandra vid två tillfällen den här säsongen. Noterbart är att vid båda matcherna har bortalaget gått segrande ur striden. Första matchen i Kinnarps Arena vann Örebro med 3-5. I den andra blev det 0-3 till HV71, en match där Linus Söderström visade klass och höll karriärens första nolla.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN