SISTA OMGÅNGARNA: Här är förutsättningarna i SHL

Här är förutsättningarna inför de sista omgångarna i SHL. Vilka har något att spela för, kan en placering verkligen betyda något. Det här gäller för de två sista omgångarna i SHL.

Här är förutsättningarna i SHL-avslutningen, med endast två omgångar kvar. Det är många lag som har massor att spela för i SHL:s två sista omgångar. Varje match har betydelse, även om ett lag kanske inte har något att spela för. Här hittar du Hockeybladets slutspelsguide för SHL.

Inget att spela för

Luleå, Växjö, Brynäs och Linköping är de enda lagen som inte har något alls att spela för i avslutningen. För Luleå och Växjö kan det ha betydelse att komma starkt in i ett slutspel, däremot har de inget alls att spela för rent placeringsmässigt.

Bottenstriden

Bottenstriden lever, om än knappt, där har Leksand fem poäng ner till Oskarshamn på sista plats. De som kommer sist får möta vinnaren av den Hockeyallsvenska finalen. Läs mer om SHL-kvalet här.

14. Oskarshamn – 41 poäng, -69

Oskarshamn har Brynäs och Linköping kvar att spela mot, inget av lagen har något alls att spela för.

Kan de förutsättningarna göra att Oskarshamn kan gå om Leksand och på så sätt får ett på papperet enklare kval?

13. Leksand – 46 poäng, -52

Leksand har Örebro och HV71 kvar att möta, båda lagen har massor att spela för med två omgångar kvar. Klarar Leksand att hålla Oskarshamn bakom sig?

12. Linköping – 59 poäng, -26

Linköping slutar på tolfte eller 13:e plats i SHL. Hur det än går har de spelat klar för säsongen på torsdag.

Linköping har Färjestad och Oskarshamn kvar att möta.

11. Brynäs – 60 poäng, -30

Brynäs slutar på tolfte eller 13:e plats i SHL. Hur det än går har de spelat klar för säsongen på torsdag.

Brynäs har Oskarshamn och Örebro kvar att möta.

10. Växjö – 68 poäng, -12

Växjö krånglade sig ur den svåra säsongstarten och är klara för åttondelsfinal, de slutar på tionde plats hur det än går i de två sista omgångarna. Slipa på slutspelsformen eller vila sig inför ett eventuellt långt slutspel?

Växjö har topplagen Skellefteå och Färjestad kvar att möta.

9. Malmö – 77 poäng, +7

Malmö ligger inför de två sista omgångarna på nionde plats. De har chansen att komma sjua eller åtta om resultaten går med dem.

Malmö har Frölunda och Rögle kvar att möta. Frölunda ligger två placeringar före Malmö och jagar direktplats till Kvartsfinalerna. Rögle är med i striden om andraplatsen. Båda Malmös motståndare har mycket kvar att spela om.

8. Örebro – 79 poäng, -5

Närkelaget Örebro har just nu hemmafördel i åttondelsfinalen, de kan tappa den om Malmö går förbi. Örebro har chans att kliva upp en placering.

Örebro har Leksand och Brynäs kvar att spela mot. Först ut är Leksand som har mycket kvar att spela om, speciellt imorgon. Brynäs enda motivation är att avsluta med seger inför hemmapubliken.

7. Frölunda – 80 poäng, +24

Frölunda kan missa direktplatsen till kvartsfinal för första gången sedan åttondelsfinalerna infördes. Senast Frölunda missade kvartsfinal var säsongen 2010/2011, då slutade laget på nionde plats.

Göteborgarna har chansen att knipa den sista direktplatsen om resultaten går lagets väg. Det gäller att Djurgården och/eller HV71 förlorar båda sina matcher, samtidigt som Frölunda vinner båda matcherna.

Frölunda har Malmö och just Djurgården kvar att spela mot. Seger mot Malmö och det kan bli en riktig holmgång i Scandinavium på torsdag. Båda Frölundas motståndare har mycket att spela för.

6. Djurgården – 84 poäng, +2

Djurgårdens bortaspel har satt laget i ett prekärt läge, en tillsynes säker kvartsfinalplats har förvandlats till en eller två matcher med kniven mot strupen. En svår hemmamatch och en svår bortamatch kvar. Samtidigt har Stockholmslaget en mikroskopisk chans att komma topp två, då krävs två storsegrar och resultaten i övriga matcher med sig. Djurgården har allt i egna händer att klara kvartsfinalplatsen, två chanser att ta en seger.

Djurgården har Rögle och Frölunda kvar att spela mot, båda lagen har mycket att spela för i de två sista omgångarna.

5. HV71 – 86 poäng, +30

HV71 är klara för kvartsfinal i och med att Frölunda och Djurgården möts i den sista omgången. Båda lagen kan därmed inte passera laget från Vätterns södra strand. HV71 har chansen och det är en bra chans att klättra i tabellen.

HV71 har Luleå och Leksand kvar att möta. Luleå har inget sportsligt att spela för och Leksand kanske inte heller har något att spela för i den sista omgången.

4. Rögle – 89 poäng, +24

Ängelholmslaget har siktet inställt på andraplatsen i SHL och har en tuff match mot Djurgården på bortaplan imorgon. De har en bra chans på andraplatsen om de bryter Djurgårdens segersvit på 15 raka hemmasegrar.

Rögle har Djurgården och Malmö kvar att möta. Hemmastarka Djurgården som krigar för en direktplats i kvartsfinalen och derby mot ett Malmö som har siktet inställt på hemmafördel i åttondelsfinalerna. Det kan bli en rysare i Catena Arena i den sista omgången. Rögle har dock säkrat kvartsfinalplatsen redan.

3. Färjestad – 89 poäng, +26

Det är topp två som gäller för Färjestad och läget ser bra ut. De är i stort sett klara för topp fyra som garanterar hemmafördel i kvartsfinalerna. Det en poäng på två matcher och topp fyra är klart.

Färjestad har Linköping och Växjö kvar att möta, inget av lagen har något tabellmässigt att spela för.

2. Skellefteå – 89 poäng, +31

Tillbaka i toppen av tabellen för första gången på fem säsonger. En poäng räcker för att säkra topp fyra för Skellefteå, som naturligtvis vill försvara andraplatsen i ligan.

Skellefteå har Växjö och Luleå kvar att, inget av lagen har något tabellmässigt att spela om. Däremot är ett derby alltid ett derby och det kan bli tufft i Luleå i den sista omgången.

1. Luleå – 103 poäng, +51

Enda laget som tar över 100 poäng den här säsongen, har också chansen att släppa in mindre än 100 mål på en säsong. Har släppt in 96 mål så här långt, hur mycket motiverar det spelarna? Avslutar med derby mot Skellefteå på hemmaplan.

Luleå har kvar att möta HV71 och Skellefteå.

Tabellen med två omgångar kvar
SHL med två omgångar kvar
1. Luleå 50 51 103
2. Skellefteå 50 31 89
3. Färjestad 50 26 89
4. Rögle 50 24 89
5. HV71 50 30 86
6. Djurgården 50 2 84
7. Frölunda 50 24 80
8. Örebro 50 -5 79
9. Malmö 50 7 77
10. Växjö 50 -14 68
11. Brynäs 50 -30 60
12. Linköping 50 -25 59
13. Leksand 50 -52 46
14. Oskarshamn 50 -69 41

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN