Sista fem omgångarna i SHL – här är allt du behöver veta inför avslutningen

Nu återstår det endast fem omgångar av SHL och nu kan vi börja skönja ett hur det kommer att sluta. För några av lagen är det klara, för andra väntar en spännande avslutning. Hockeybladet guidar dig genom avslutningen.

Växjö är det enda laget som är helt klart både i teorin och praktiken för topp sex. De är dock inte helt klara för topp-fyra och hemmaplansfördel i kvartsfinalen. Elva lag är klara för SHL nästa säsong, för tre lag väntar en ruskigt spännande avslutning.

Växjö Lakers – 93 poäng (+46)

Växjö är klara för kvartsfinal och jagar nu förstaplatsen. Fem poäng och en målskillnad som ger Växjö en extrapoäng gentemot Frölunda och Linköping. Lite tuffare blir det om HV71 och Brynäs kommer ikapp, de har liknande målskillnad som Växjö.

Frölunda HC – 88 (+25)

Frölunda såg ut att springa hem SHL utan konkurrens. Några dåliga matcher mot bottenlag senare och framförallt hemmafördelen i kvartsfinalen kan vara i fara. De bör vara säkra mot både Malmö och Färjestad, med får se upp för både HV71 och Brynäs.

Linköping HC – 88 (+19)

Sett till de tio senaste omgångarna är Linköping det formstarkaste laget och går för hemmafördel även i semifinalen om laget tar sig dit. Får se upp med både HV71 och Brynäs som har mycket bättre målskillnad. Är lika klara för kvartsfinal som Frölunda och har bättre form.

HV71 – 86 (+41)

Här är också ett lag med bra form och bra målskillnad. Siktar på att gå om åtminstone Linköping och Frölunda, får akta sig för raketen på platsen bakom.

Brynäs IF – 86 (+35)

Fem raka segrar och samtidigt öser Gävlelaget Brynäs in mål. De kom in i en liten svacka när ”Bulan” Berglund aviserade att han flyttar hem till Luleå efter den här säsongen. Nu är det andraplatsen i gäller, om laget inte fått upp ångan att det räcker till serieseger.

Skellefteå AIK – 83 (+12)

Efter en riktigt dålig start på säsongen är nu Skellefteå uppe på kvartsfinalplats och laget har bra form. Får slita för att behålla en sjätteplats eller bättre och har både Malmö och Färjestad flåsande i nacken inför de sista fem omgångarna.

Malmö Redhawks – 77 (+24)

Malmö började säsongen bra och hamnade sedan i en djup svacka. Nu har de hittat formen inför avslutningen och jagar Skellefteå om den sista säkra kvartsfinalplatsen. Målskillnaden är en fördel för skåningarna mot Skellefteå.

Färjestad BK – 75 (+1)

Färjestad är det sämst placerade laget med plus i målskillnad, något som gör att de kommer ha hemmafördel i åttondelsfinalerna (play in). Frågan är vilka Färjestad får möta i den ovissa åttondelen.

Luleå HF – 61 (-16)

Luleå har inte fått det att fungera i år. De spände bågen högt, men har aldrig lyft ordentligt. Att de ligger kvar på slutspelsplats beror inte på egen styrka uten andra misslyckanden.

Karlskrona HK – 59 (-18)

Sensationslaget från starten av SHL, låg i topp ett tag. Har sedan sjunkit som en sten och tillsammans med Rögle, Leksand och Örebro de sämsta formlagen i SHL under vintern. Är klara för SHL även nästa säsong, men formen säger att de kommer att missa slutspel.

Djurgårdens IF – 58 (-30)

Katastrofstarten sitter i väggarna för Djurgården som i sina bästa stunder kan kriga mot topplagen i SHL och i nästa match förlora mot bottenlagen. Säkrade med vinsten mot Örebro i lördags i praktiken också kontraktet till SHL nästa säsong. För att tappa ska Leksand ta full pott och Djurgården ska förlora samtliga matcher under ordinarie tid. Tre raka förluster och det kan bli en ångestmatch borta mot Leksand i näst sista matchen. Djurgården har en tuff avslutning.

Örebro HK – 49 (-41)

Örebro har haft en tränarcirkus den här säsongen och det gör att tabelläget ser ut som det gör. Sex poäng till Leksand och åtta poäng till Rögle bäddar för en spännande säsongsavslutning i Örebro.

Leksands IF – 43 (-56)

Dalalaget har varit sågade och avsågade hela säsongen. Efter fyra starka poäng mot Frölunda under veckoslutet har masarna fått vittring på Örebro. Mardrömmen skulle vara ett ödeskval mot lokalkonkurrenten Mora.

Rögle BK – 41 (-42)

Rögle vaknade med övertidssegern mot Djurgården och hade fyra raka segrar innan man gick på pumpen mot Brynäs och sedan en tung derbyförlust mot Malmö. Klarar skåningarna att ta sig förbi Leksand och Örebro?

Så här spelas avslutningen av SHL 2016/2017

Växjö Frölunda Linköping HV71
Djurgården (B) Linköping (H) Frölunda (B) Brynäs (H)
Örebro (H) Brynäs (B) Skellefteå (B) Karlskrona (B)
Örebro (B) Rögle (H) Brynäs (H) Färjestad (B)
Linköping (H) Skellefteå (B) Växjö (B) Luleå (B)
Malmö (H) Linköping (B) Frölunda (H) Färjestad (H)
Brynäs Skellefteå Malmö Färjestad
HV71 (B) Färjestad (H) Örebro (B) Skellefteå (B)
Frölunda (H) Linköping (H) Djurgården (H) Luleå (H)
Linköping (B) Karlskrona (B) Djurgården (B) HV71 (H)
Karlskrona (H) Frölunda (H) Färjestad (H) Malmö (B)
Leksand (B) Djurgården (H) Växjö (B) HV71 (B)
Luleå Karlskrona Djurgården Örebro
Rögle (H) Leksand (B) Växjö (H) Malmö (H)
Färjestad (B) HV71 (H) Malmö (B) Växjö (B)
Leksand (B) Skellefteå (H) Malmö (H) Växjö (H)
HV71 (B) Brynäs (B) Leksand (B) Rögle (B)
Rögle (B) Örebro (H) Skellefteå (B) Karlskrona (B)
Leksand Rögle
Karlskrona (H) Luleå (B)
Rögle (B) Leksand (H)
Luleå (B) Frölunda (B)
Djurgården (H) Örebro (H)
Brynäs (H) Luleå (H)

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN