Foto: Bildbyrån

Rögle vann den första ronden i direktkvalet till SHL mot det HockeyAllsvenska-laget BIK Karlskoga. I morgon eftermiddag väntar det andra mötet i Nobelhallen och Göteborgaren, Simon Ryfors är laddad.

Första ronden gick till Rögle, man vann med hela 5-2, men i de två första perioderna var man illa ute mot Karlskoga.
– Jag tycker väl att våra två första perioder är under all kritik. Vi spelar inte alls vårt spel, samtidigt gör de två väldigt bra perioder. Inför tredje bestämmer vi att vi ska gå ut och visa karaktär och spela vårt spel, och vi vet vad vi kan göra när vi spelar vårt spel.

Stod för makalös vändning i den tredje perioden

Vad sade ni inför den tredje perioden?
– Det var inte så mycket att snacka om huruvida vi skulle spela. Det var mer bara att vi skulle gå ut och visa karaktär och spela som vi kan. Vi visste om förutsättningarna, så varför vi inte gör det från start, det har jag inget bra svar på, tyvärr.

Vad är Karlskogas styrkor?
– Det är ett väldigt skridskostarkt lag. Jobbiga att möta och de kör hela tiden och hela vägen in i en. De har några väldigt skickliga spelare också, så de är ett bra lag, absolut.

En av de bärande spelarna i torsdagens match

I torsdagens drabbning var han en av spelarna som vände matchen åt Rögles fördel. Han bidrog snyggt med sitt 4-2 mål och i princip stängde hans formation matchen. Han hyllar sina två kedjekamrater och berättar att det har gått bra den senaste tiden.
– Mina två kedjekamrater är väldigt duktiga. Jag tycker vi har jobbat hårt ihop på träningarna, och vi känner oss samspelta.

”Vi får ta med oss den tredje perioden från i torsdags”

Under fredagen åker man upp till Karlskoga och laddar inför rond två. Den unge forwarden berättar hur man ska stoppa Karlskoga och se till att även rond två går till Rögles favör.
– Vi får ta med oss den tredje perioden från i torsdags och gå ut och köra från start. Det ska bli kul att komma upp där och jag har hört att många av våra fans ska upp och stötta oss, så det känns riktigt bra.

Inför den fortsatta matchserien känner sig Ryfors självsäker och tron på sitt Rögle är stor.
– Spelar vi som vi ska, så tar vi det i längden. Jag är inte särskilt orolig, avslutar han.

Annonser

Kommentarer

Kommentarer