Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN
Efter fyra raka förluster i årets SHL kom den första segern för Växjö. Detta efter att ha besegrat IK Oskarshamn i Smålandsderbyt. Det blev dock onödigt spännande i slutet. 

Smålandsklubben Växjö Lakers har inlett säsongen med förluster mot Luleå, Djurgården, Färjestad och senast Skellefteå. Ikväll kom dock äntligen den första segern. Det satt dock långt inne i derbyt mot nykomlingen från Oskarshamn.

Växjö inledde matchen starkt och det var total dominans av hemmalaget. Lagkaptenen Erik Josefsson gjorde sitt första mål för säsongen när han inledde målskyttet i matchen. Växjö utökade dessutom ledningen genom Jakob Forsbacka-Karlsson via en Oskarshamnsklubba till 2-0 i power play. Dessförinnan hade dock Brendan Shinnimin förpassats till läktaren efter en mycket ful tackling på Oskar Nilsson i början av den andra perioden. Nilsson fördes till sjukhus enligt cmore.

Två nya mål av skyttekungen 

Oskarshamn hade dock inte gett upp och de reducerade omgående genom Tyler Kelleher. Denne Kelleher skapade även en riktig nerv i slutet efter att ha reducerat till 2-3 i slutminuterna. Dessförinnan hade dock Växjö skaffat sig lite kontroll med ett tvåmålsövertag.

Slutminuten av matchen var väldigt intensiv efter Oskarshamn plockat ut målvakten. Men närmare än en uddamålsförlust kom inte Oskarshamn som därmed förlorade sin första match i SHL.

Fruktansvärt skönt

Det är en lättad kapten för Växjö i Erik Josefsson som cmore träffar efter matchen. – En fruktansvärt skön seger. Dock har vi fortfarande bara vunnit en match av fem så det finns mer att jobba med förklarar kaptenen. Nu väntar Linköping borta för Växjö som förlorade i kväll mot Luleå och för Oskarshamn väntar just Luleå på hemmaplan.

Övriga matcher SHL under torsdagen
Djurgårdens IF – HV71 2-1 PS
Färjestad BK  –  IF Malmö Redhawks 4-3 OT
Luleå HF  –  Linköping HC 4-1
Örebro HK  –  Rögle BK 2-3 PS
Skellefteå AIK  –  Frölunda HC 1-6

Tabellen i SHL hittar ni här (extern länk) >>> 

Kommentarer

Kommentarer