SHL tar krafttag mot mäns våld mot kvinnor

Efter den senaste tidens turbulens där nu två SHL-spelare sitter häktade misstänkta för våldtäkt agerar nu SHL.
”För att motverka problemet behöver vi alla ta ansvar”, skriver de i ett pressmeddelande.

Nu tar Svenska Hockeyligan, SHL, bladet från munnen och agerar i frågan kring måns våld mot kvinnor. Sedan igår sitter två Brynässpelare häktade, den ena misstänkt för misshandel och våldtäkt på sin före detta flickvän, den andra för våldtäkt. Det och det eskalenade våldet i samhället och händelserna i Gävleklubben har berört svensk hockey och SHL.

– Jag blir väldigt berörd av att läsa om den utveckling vi ser i samhället och även i hockeyn. Hockey ska vara hockey, för alla. Ingen ska behöva känna sig otrygg i vare sig omklädningsrum, arena eller relationer och det är ett ansvar vi alla delar. Sedan är det viktigt att även påpeka att de situationer som nu varit är under utredning. Men vi behöver se över dessa frågeställningar i ett bredare perspektiv. Ansvaret är allas, även vårt, säger Jenny Silfverstrand, vd för SHL i ett pressmeddelande, och fortsätter:

– Alla i samhället behöver rannsaka sig och det gör även vi. Vi kommer agera i dessa frågor. Dels kommer vi göra ett större internt arbete i våra verksamheter gällande dessa frågeställningar och vi kommer även ta fram policys i ämnet. Det är ett påbörjat och prioriterat arbete.

Analys och handlingsplan

Nu har en analys kring vilket arbete som behöver göras i SHL:s verksamheter startat. Svenska Hockeyligan kommer att ta fram en arbetsgrupp och en handlingsplan tillsammans med ligans 14 klubbar och domargruppen.

– När vi har ett utbrett samhällsproblem som vi har gällande mäns våld mot kvinnor kommer vi enbart uppnå förändring om vi alla tar ett gemensamt ansvar i frågan. Det gäller även i vår hockeyvärld. Vi kommer ta vårt ansvar och göra det arbete som krävs och jag hoppas att fler ansluter till den debatten och arbetet, säger Silfverstrand.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN