SHL: Svalt intresse när Djurgården besegrade Örebro

Djurgården brukar vara kända för bra tryck hemma i Stockholm. Dock hade endast 4537 personer tagit sig till Hovet i kväll.  Där fick de se sitt Djurgården besegra Örebro med 4-2.

Hemmalaget Djurgården började bäst i toppmötet. De visade upp en finess, variation och mest självförtroende. Örebro hade väldigt svårt med att ens komma ur egen zon. Därför var det mest logiskt att det var Stockholmarna som nätade först. Vilket mål det var sen.
Manuel Ågren snappade upp pucken bakom mål. Gjorde en snurr. Gick in till tekningscirkeln. Snurrade igen och frispelade Erik Walli-Walterholm. Han hade inga problem att lägga in pucken bakom en chanslös Dominik Furch i Örebro-kassen.

-Jag slår den bara på ytan och hoppas på att det ska komma någon där säger Ågren till Cmore i den första periodpausen. Om inte Djurgården hade självförtroende innan så kom det efter den första kassen. Det tog inte många minuter innan Anton Hedman, med förflutet i Örebro, la in 2-0 mellan benen på stackars Furch.

Jättetavla av Robin Jensen

När alla trodde att detta skulle bli en promenadseger för hemmalaget så bjöd man med stort B in Örebro i matchen igen. Robin Jensen får på ett perfekt dragskott från sin målvaktsklubba, rakt på Joonas Rask i Örebro. Han hade inga större problem att lägga in reduceringen. Precis innan pausvilan får Närke-laget chansen i power play. Detta resulterar i 2 – 2, trodde alla. Dock dömdes det bort på grund av spark, eller hands. Ja ingen vet, eller ingen i Örebro vet om varför. – Jag vet inte vad jag ska göra, det döms bort alldeles för många mål i svensk hockey sa en mycket irriterad Mathias Bromé till Cmore i paus.

Kvitteringen skulle dock komma. Ryan Stoa skipade lite rättvisa när han slog in 2-2 i power play. Djurgården kunde dock reda ut alla problem i slutet på den tredje perioden och vann rättvist med 4-2.