SHL ställer sig bakom #metoo och #timeout

De senaste dagarna har flera kvinnor berättat om sina upplevelser av diskriminering, sexuella trakasserier och övergrepp inom idrottsrörelsen. Nu väljer SHL att ställa sig bakom kampanjerna #metoo och #timeout. 

Kampanjen #metoo har fått stort genomslag över hela världen. Massvis med kvinnor har berättat om den diskriminering och de sexuella trakasserier som de av män utsatts för i olika sammanhang. De senaste dagarna har kvinnor, verksamma inom idrotten, startat uppropet #timeout. Där uppmanar man kvinnor inom idrotten att berätta om sina upplevelser. Berättelser om diskriminering, sexuella trakasserier och övergrepp har framkommit, däribland berättelser om hur män på olika sätt kränker kvinnor inom ishockeyn.

SHL ställer sig bakom kampanjerna

SHL har tagit del av berättelserna och väljer nu att markera emot. På sin hemsida skriver man: ”Det här är helt oacceptabelt och något som vi i SHL tydligt kommer att markera inte får förekomma i vår verksamhet och vi kommer agera när det händer. Därför ställer sig SHL bakom #metoo och ”timeout”.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN