SHL: Sex matcher ikväll – samtliga 14 lag berörs

Det spelas sex matcher ikväll i SHL, tolv lag gör upp på isen – men samliga 14 lag i serien berörs av utgången av matcherna. Det byggs upp till en riktig rysaravslutning av SHL den här säsongen.

Toppen, botten och mitten det spelas sex matcher ikväll i SHL. Alla matcher betyder någonting, till och med Örebro och Malmö kan vinna eller förlora på utgångarna av kvällens matcher.

HV71–Frölunda

Hemmalaget HV71 ligger sist i tabellen och har det värsta läget av bottenlagen. Dels har de spelat flest matcher av samliga bottenlag, dels har de sex raka förluster. Kan de bryta sin förlusttrend mot ett annat formsvagt lag?

Frölunda håller på att tappa den viktiga kvartsfinalplatsen på samma sätt som man gjorde förra säsongen. sex förluster på de sju senaste matcherna och två raka förluster. Nu har man Leksand jagande bakom sig och de har en match mindre spelad och är bara en poäng bakom.

Vilket lag får stopp på förlustraden ikväll?

 • Frölunda (53%, 79 Votes)
 • HV71 (47%, 71 Votes)

Total Voters: 150

Loading ... Loading ...

Brynäs–Linköping

Två lag i skriande behov av poäng för att slippa kvala. Rent poängmässigt ser det ljusast ut för Linköping, men de har spelat fyra matcher fler än kvällens motstånd Brynäs och fem matcher fler än Oskarshamn närmast bakom i tabellen. En riktig rysarmatch med två lag med olika trender.

Brynäs har tre raka förluster och läcker bakåt. Kan spelarna se positivt på att de tagit poäng i tre av de fyra senaste matcherna? Förlust ikväll och stämningen blir lika svart som matchtröjorna som klär hemmalaget.

Linköping vände trenden och fick stopp för förlusttrenden med tre raka förluster. Två raka segrar och poäng i tre raka matcher. Har östgötarna hittat rätt spår nu eller faller de tillbaka?

Vilka vinner sexpoängsmatchen?

 • Linköping (54%, 79 Votes)
 • Brynäs (46%, 66 Votes)

Total Voters: 145

Loading ... Loading ...

Djurgården–Leksand

Djurgården vann mot Frölunda borta senast och stoppade förlusttrenden på två raka matcher utan seger. Nu väntar formlaget Leksand, som man visserligen vann lätt mot hemma. Djurgården jagar säker mark och har en mikroskopisk chans att nå den åttonde platsen, som ger kvartsfinal om SHL skulle slopa åttondelsfinalerna.

Leksand går som tåget och har chansen på sjätteplatsen som ger en direktplats i kvartsfinalerna. Ett dalalag med fem segrar på de sex senaste matcherna. Städar de av Djurgården på samma sätt som de tagit skalper av topplagen den senaste tiden?

Vilka vinner klassikermötet?

 • Leksand (65%, 120 Votes)
 • Djurgården (35%, 65 Votes)

Total Voters: 185

Loading ... Loading ...

Skellefteå–Luleå

Norrlandsderbyt är inte bara ett derby med heta känslor, det är också en match om vilka som kommer att placera sig högst upp i tabellen av de båda rivalerna. Skellefetå leder med tre poäng, men har en match mer spelad än Luleå. Det är också spel om en plats i CHL till hösten.

Skellefteå har en liten chans på topp två, vilket ger hemmaplansfördel i en eventuell senmifinal. De har också bättre målskillnad än jagande Luleå och Örebro, som båda har en match mindre spelad. Skellefteå hade elva raka sergrar sedan dess har det varit tre förluster på de sex senaste matcherna. Förlust senast.

Luleå krigar för att i första hand för att bryta förlusttrenden på fem raka förluster. Det gäller att stoppa blödninen för att behålla den viktiga fjärdeplatsen, vilken ger hemmaplansfördel i kvartsfinalen. Just nu har de den på målskillnad mot Örebro som tvingas vila ikväll. Luleå nosar på en tredjeplats som också ger spel i CHL.

Vilka vinner Norrlandsderbyt?

 • Skellefteå (73%, 104 Votes)
 • Luleå (27%, 38 Votes)

Total Voters: 142

Loading ... Loading ...

Rögle–Oskarshamn

Två klubbar som lever i skilda världar just nu. Det gör inte matchen mindre viktig då båda lagen har mycket att vinna på en seger ikväll. Kan motivation slå klass när toppen möter botten?

Rögle har chansen att dra i från jagande Växjö, eller åtminstone hålla avståndet till nuvarande tabelltvåan. Efter två raka förluster vann Ängelholmslaget igen hemma mot Skellefteå i den senaste matchen. Fem segrar på de sju senaste omgångarna.

Oskarshamn blandar och ger, segern senast mot Linköping ger självförtroende. Den matchen vad dock 20 februari och laget har kämpat mot coronautbrott. Hur är formen för Smålänningarna? Svårast tänkbara möte i comebacken.

Kan Oskarshamn rå på Rögle?

 • Nej, de förlorar (76%, 105 Votes)
 • Ja, de vinner (24%, 34 Votes)

Total Voters: 139

Loading ... Loading ...

Färjestad–Växjö

En match där båda lagen jagar viktiga positioner inför avslutningen på säsongen och det stundande slutspelet.

Växjö är virtuella serieledare i SHL och vinner de sina båda hängmatcher passerar de serieledande Rögle. Serieseger som ger hemmaplansfördel genom hela slutspelet hägrar för Sam Hallams spelare som smygit sig upp i den absoluta toppen. Två raka segrar och sviten kan förlängas ikväll.

Färjestad jagar topp sex och trots att man förlorat de två senaste matcherna har de viss häng på sjätteplatsen. Jakten på en direktplats i kvartsfinal kryddas med att man kan missa slutspel om man inte får stopp på förlusttrenden. Att komma nia kan vara ödesdigert den här säsongen.

Vilka tar hem den här matchen?

 • Växjö (72%, 92 Votes)
 • Färjestad (28%, 36 Votes)

Total Voters: 128

Loading ... Loading ...

Malmö och Örebro

Två lag som inte spelar ikväll på grund av nytt coronautbrott i Malmö. Båda lagen är beroende av hur det går i de andra matcherna.

För Malmö kom avbrottet helt galet då man har sju raka segrar och var inne i ett riktigt stim.

Örebro kan tappa psykologiska poäng om Leksand, Luleå och Frölunda vinner ikväll. Förlorar de lagen är det precis tvärtom.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

ett + 7 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN