SHL: Så straffas HV-spelaren efter tacklingen

Nu har disciplinnämnden gett sin dom, så straffas HV-spelaren efter tacklingen i gårdagens match mellan HV71 och Färjestad.

15 sekunder in i den tredje perioden ådrog sig Christoffer Törngren i HV71 matchstraff för tacklingen på Gustav Rydahl i Färjestad. Nu har domen från disciplinnämnden kommit, så straffas HV-spelaren.

Det var när Rydal skulle skjuta ett skott mot mål Törngren tacklar Rydal och blir utvisad. Domen från disciplinnämnden blir tre matchers avstängning och 6 250 kronor i böter.

I domen från disciplinnämnden går att läsa följande:
”15 sekunder in på tredje perioden så skall Färjestadsspelaren nr 15 Rydahl skjuta pucken mot mål. HV71 spelaren nr 67 Törngren åker in och skall täcka skott. Sätter upp båda armarna och träffar ansiktet med handske/arm och sedan med vänster axel rakt i huvudet på Rydahl. Tacklingen utdelas med fart och Rydahl lämnar isen.”

Missar Smålandsderbyn

Detta betyder att Christoffer Törngren missar de kommande matcherna mot Oskarshamn, Växjö Lakers och Brynäs. Han är tillbaka till hemmamötet mot Rögle BK den 13 februari. HV71 ligger just nu på en sjundeplats i tabellen efter 36 omgångar.

Mötet med Färjestad slutade med småländsk seger 8-4. Törngren stod för en assist till 5-1 målet i den andra perioden. En match vi kommer att minnas av ”tabben” till HV71:s 7-4. I och med segern för HV71 blev det även den femte raka förlusten för Färjestad.