SHL och Hockeyallsvenskan överens om nytt avtal

0
252
Foto: Bildbyrån
Svenska Hockeyligan och Hockeyallsvenskan förlänger det nuvarande avtalet, skriver SHL i ett pressmeddelande.

SHL och Hockeyallsvenskan har kommit överens om att förlänga det nuvarande avtalet, skriver SHL i ett pressmeddelande.

– Detta är en förlängning av nuvarande avtal men i och med denna förlängning så har klubbarna en tydlig spelplan att arbeta efter, samtidigt som SHL också ser till att HockeyAllsvenskan får en form av utbildningsersättning, säger SHL:s sportchef och vice VD Johan Hemlin i pressmeddelandet.

Vida berättar Johan Hemlin att det är flera sportchefer som tittat på avtalet och varit nöjda.

– Flera sportchefer från respektive liga har varit med och tittat på detaljerna, och vi tror att detta kan vara en modell som kan fungera över tid, säger Hemlin i pressmeddelandet.

Avtalet, som gäller de fyra kommande säsongerna, ska utvärderas efter den kommande säsongen. Hockeyallsvenskans ligachef Sonny Lundwall är nöjd med förlängningen.

  • Förlängningen av avtalet innebär arbetsro för samtliga parter då man nu under de närmaste fyra åren tydligt vet vad man har att förhålla sig till. Att avtalet sträcker sig över en så pass lång tid uppfattar HockeyAllsvenskan också som positivt i den meningen att båda ligorna tillsammans verkar för både klubbarnas och spelarnas bästa. Avtalet utgör också en bra grund för fortsatt och ökat samarbete mellan de två högsta ligorna i svensk ishockey, säger Lundwall i pressmeddelandet.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

sjutton − 2 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.