SHL: Ny toppmatch i Ängelholm – Rögle är stekheta

0
771
SHL: Ny toppmatch i Ängelholm – Rögle är stekheta
Foto: Bildbyrån
Det blir en ny toppmatch i Ängelholm ikväll, när stekheta Rögle tar emot formstarka Djurgården. Förlänger Rögle sin svit till sex raka segrar eller kan DIF få stopp på segertåget?

Ikväll spelas en ny toppmatch i Ängelholm när serieledande Rögle tar emot serietrean Djurgården. Kan formstarka Djurgården, två raka segrar i SHL och CHL, rubba på stekheta Rögle? Skåningarna kan ta sin sjätte raka seger i SHL. Hockeybladet har tagit tempen på en spelare i varje lag inför toppmatchen.

Gästernas back Robin Norell menar att säsongen är i sin linda och att laget har saker som de fortfarande jobbar med. Allt går inte helt perfekt enligt backen.

– Jag tycker det har gått bra. Som sagt, det har precis börjat och vi har smågrejer att jobba på, men jag tycker att vi jobbar på bra ändå, säger han till Hockeybladet. 

Två bra lag

Norell ser fram mot kvällens match, där två bra lag ställs mot varandra. En match han ser fram mot att spela.

– Det är två väldigt bra hockeylag och jag tror att det kommer bli en fartfylld match med mycket spänning. Det är två starka lag som vill ge allt liksom. Det kommer att bli en rolig match att titta på, och spela.

 Är det någon Röglespelare du vill ge en rejäl tackling under matchen?
– Näe, det vet jag faktiskt inte. Men det är ingen man direkt söker efter, utan man spelar bara sitt eget spel. Det spelar nog ingen roll vem du hamnar i dueller med, skrattar Norell.

Spelat bra

I hemmalaget tar vi pulsen på backen Samuel Jonsson, som känner att säsongen startat bra. Han är inte förvånad, då han anser att Rögle har ett mycket starkt lag på papperet. Nu har de dessutom lyckats få till laget att lira tillsammans, då kommer framgångarna också.

– Ja, det har ju gått väldigt bra. Vi har spelat jäkligt bra hockey och lyckats vinna alla matcher utom en. Jag tycker att vi har ett väldigt bra lag på pappret och vi spelar som en enhet, liksom alla vet vad som begärs av varandra och vad vi ska göra inför en match. Och att vi gör det så gott vi kan och det har vi tagit oss väldigt långt på, än så länge, säger Samuel Jonsson till Hockeybladet. 

Att det är självförtroende i Röglespelarna råder det ingen tvekan om. Jonsson ser också att Catena Arena är deras borg där de har en fantastisk publik i ryggen, vilket också lyfter dem så klart. Inför matchen mot Djurgården är han nästan lite kaxig.

– Ja, men vi spelar på hemmaplan och det är väl klart att vi vill styra matchen dit vi vill med en fartfylld hockey och få med oss publiken, som är fantastisk. Också liksom spela vårt spel, djupa puckar, hårt arbetande och mycket trafik mot mål, pucken ska ju dit och då gäller det ju att vi har spelare där.

Är det någon Djurgårdsspelare du vill trycka till ordentligt under matchen?
– Det är väl egentligen inte min grej, att tackla runt folk, du kanske borde frågar någon annan. Men någon speciell, det är väl mest den enda jag kan få tag på i stort sett, säger Jonsson med ett leende. 

Övriga matcher

Förutom toppmatchen mellan Rögle och Djurgården är det fem matcher som spelas under kvällen. Det är bara HV71 och Linköping som vilar, de har spelat en match mer än motståndarna redan.

SHL 19.00

Färjestad – Leksand
Malmö – Skellefteå
Oskarshamn – Frölunda
Örebro – Växjö
Rögle –  Djurgården
Luleå –  Brynäs

Hockeyettan 19.00

Lejon  – Boden

Här hittar du fler artiklar om Rögle >>>
Här hittar du fler artiklar om Djurgården >>>

SHL matcher visas på cmore >>>
Hockeyettans matcher visas här >>>

 

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

fem × 4 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.