SHL: Nu lägger han skridskorna på hyllan

Till nästa säsong bli SHL en profil mindre. Idag meddelade Dick Axelsson, att han lägger skridskorna på hyllan efter en händelserik karriär. Utöver spel i Sverige, hann stockholmaren med spel både i AHL och Schweiz.  

Hockeyprofilen Dick Axelsson lägger skridskorna på hyllan, det meddelade han under måndagen. Alla som följt svensk hockey under åren vet vem Dick Axelsson är. Han har stått i centrum många gånger under karriären både på och utanför isen. För alla hockeyfantaster är det ett tråkigt besked att Axelsson väljer att lägga av som ofta bjöd publiken på delikatser. Men efter avslutet med djurgården står det alltså klart att det inte blir något mer spel på elitnivå för 34-åringen.

Två SM-guld

Under karriären blev det två SM-guld med Färjestad 2009 och 2011, en mästartitel med Davos 2015, samt ett VM-guld med Tre Kronor 2013. Sin poängbästa säsong stod han för i Färjestad säsongen 17/18, när han gjorde hela 45 poäng på 48 matcher.

– Jag känner att det är ett bra läge. Samtidigt som det känns att jag nog hade kunnat ha ett par bra år till i mig. Men motivationen har inte varit på topp, samtidigt som det inte varit någon publik, och jag känner att det är läge att ta tag i den civila karriären. Att börja på ny kula, säger Axelsson till Expressen.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN