SHL-klubbarna avstår sex miljoner per säsong

0
1089
SHL-klubbarna avstår sex miljoner kronor per säsong. Pengar som ska gå till utveckling i bland annat Hockeyettan och SDHL, det skriver SHL i ett pressmeddelande.
– Vi tycker detta är en bra satsning som bidrar till fortsatt talangutveckling, säger Patrik Sylvegård.

SHL-klubbarna avstår sex miljoner kronor per säsong av den ersättning man får för spelare som lämnar för spel i NHL. Det är tio procent av summar man får från NHL och det ska i första hand gå till klubbarna i Hockeyettan. Även den svenska damligan, SDHL, kommer att få ta del av den summan.

För varje svensk spelare som NHL värvar från SHL får klubbarna mellan 250 000 och 280 000 dollar i ersättning. Av dessa kommer 100 000 kronor att gå till spelarens moderklubb. Två miljoner kronor kommer att gå till klubbarna i Hockeyettan.

– Vi tycker detta är en bra satsning som bidrar till fortsatt talangutveckling runtom i landet och därmed svensk hockey i stort, säger Patrik Sylvegård vd och sportchef i Malmö Redhawks i ett pressmeddelande.

SDHL

Även den svenska damligan, SDHL, får en del av NHL-miljonerna. Närmare bestämt runt en miljon kronor.

Hockeyallsvenskan har egna avtal med SHL och vad gäller ersättningar för spelare som lämnar för spel i NHL.

Dessutom kommer varje SHL-klubb göra regionala satsningar för att främja talangutvecklingen i området, beloppen till detta beror på summan av respektive SHL-klubbs NHL-ersättning.

– Totalt rör det sig alltså om drygt 6 miljoner kronor. Våra klubbar är helt överens om att föra ner ytterligare medel i systemet och tillsammans med ordinarie utbildningsersättning från SHL till underliggande klubbar blir detta ett extra tillskott till framförallt föreningar i Hockeyettan och nedåt, säger Johan Hemlin vice vd och sportchef på SHL.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 12 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.