SHL: Galna självmålet av HV71

HV71 har fått mycket kritik i årets SHL över lagets powerplay-spel. Det blev inte bättre under dagens möte med Leksand. Då Jönköpingsspelarna noterades för ett självmål i början på den tredje perioden.

Vid ställningen 1-1 i Kinnarps Arena blev det en avvaktande utvisning för bortalaget Leksand i eftermiddagens möte med HV71 i SHL. Hemmalagets Filip Sandberg slog en bedrövlig passning som hoppade över Alexander Bergströms klubba och hela vägen ner till det tomma HV-målet. – Vi får nog spola tillbaka väldigt länge för att ta reda på vem den siste leksingen på pucken var menade kommentatorerna Johan Edlund och Niklas Wikegård i Cmoes sändning. Tillslut blev det Jonas Ahnelöv som noterades Leksands ledningsmål.

Gjorde mål i powerplay

Tillslut lyckades dock HV71 spräcka powerplaynollan i matchen genom Johannes Kinnvall med sitt 2-2 mål. Dessförinnan hade HV tagit ledningen i den första perioden genom Anthony Camara och Leksand kvitterat genom André Hult.

Matchen gick tillslut till straffar där HV71 fick extrapoängen efter att Oscar Sundh gjort det enda målet under straffläggningen.