Foto: Bildbyrån
Djurgården körde totalt över Mora på Hovet ikväll inför 6057 åskådare. Med fart, variation, finess och total dominans visade man hela hockeysverige att en ny storhetstid kan vara på väg. 

Inför mötet på Hovet mellan Djurgården och Mora så var det nog inte många som trodde att dalalaget från norr om siljan skulle ha någon chans. De alla hade rätt. Redan efter 25 sekunder så hade Djurgårdens press och tokiga offensiv fått utdelning. Det var Daniel Brodin som var sist på pucken i en kavalkad av målchanser. Faktum är att de första tio minuterna i den första perioden så hade Mora ingenting att sätta emot.

Måste minimera misstagen

För att Djurgården ska bli det där topplaget som vill utöka sin imponerande meritlista med fler SM-Guld så måste dock misstagen minimeras. När man “ursäkta mig” möter mindre bra lag som Rögle och Mora så straffar sig det inte på samma sätt som om man släpper till målchanser mot lag som Frölunda eller Växjö. Mora fick sina chanser, men om inte Adam Reideborn stod i vägen så sköt man tre meter över.

Bra lag har tur

När Djurgården gör 2-0 på en fladderpuck från Jacob Josefsson i inledningen av den andra perioden. En puck som retfullt tar på Christian Engstrands axel och in i femte maskan så förstår man att detta är inte Moras kväll. Efter detta är det dock ingen snack om saken. Mora tar visserligen över spelet lite, men det är hemmalaget som gör målen. Djurgårdens fjärde mål är en riktig delikatess i powerplay. Kreativitören Jacob Lilja hittar fram till spelaren som Mora glömt bort totalt Sebastian Strandberg och Engstrand i Moras mål hinner inte reagera.

Slåss om SM-Guldet

Att Robert Ohlsson gjort ett bra jobb med Djurgården är tveklöst. Man har skrotat allt det där tråkiga om att jaga puck, nu ska man ha pucken i stället. Vissa stunder så ser Djurgården ut som blivande svenska mästare, eller i alla fall om en topplacering i SHL. Det går fort, det är mycket variation på anfallen och det är riktigt rolig hockey. Kan de behålla detta spel under hela säsongen och inte får några skador på nyckelspelare så är de helt klart en kandidat till Le Mat-pokalen i april/maj.

 

Matchens tre stjärnor

☆ – Adam Reiderborn, Djurgården

☆☆ – Dick Axelsson, Djurgården

☆☆☆ – Daniel Brodin, Djurgården

Läs mer om Djurgården här >>>

Annonser

Kommentarer

Kommentarer