Foto: Bildbyrån

SHL och spelbolaget Nordicbet har under denna säsong haft ett avtal som bryter mot lotterilagen. Ligan tvingas nu betala en kvarts miljon kronor i vite, och ta bort alla länkar för Nordicbet på sin hemsida.

Dagens Nyheter kunde idag avslöja att SHL och spelbolaget Nordicbets avtal som man tecknade inför denna säsong bryter mot lagen, och att Lotteriinspektionen har tidigare anmält avtalet. Anledningen till att Lotteriinspektionen har anmält avtalet är de klickbara länkarna för spelbolaget som finns på SHL:s hemsida. De anses kunna betraktas som reklam.

Överklagade fallet till förvaltningsrätten

Ligan (SHL) överklagade Lotteriinspektionens förbudsföreläggande till förvaltningsrätten, då man ansåg att man inte gjort något fel.

– Vi anser inte att vi har gjort något fel och därför får det här prövas, sa SHL:s vd Jörgen Lindgren till TT då.

Döms ändå skyldiga

Trots att Ligan tidigare överklagade Lotteriinspektionens anmälan har Förvaltningsrätten nu gett Lotteriinspektionen rätt.
”Av utredningen framgår att Svenska Hockeyligan i förvärvssyfte har främjat deltagande i utom landet anordnade lotterier genom att på sin webbplats ha tillhandahållit klickbara länkar till ett antal utländska spelbolag. I målet har inte kommit fram annat än att de aktuella annonserna har haft en utpräglat kommersiell karaktär. Förvaltningsrätten anser att vitesföreläggande i tillräcklig grad uppfyller kraven på tydlighet och precision samt att det för Svenska Hockeyligan måste stå klart vilka marknadsföringsåtgärder som föreläggandet tar sikte på”, står att läsa i domen enligt Dagens Nyheter.

Ligan tvingas betala en kvarts miljon

SHL kommer efter detta tvingas betala 250 000 kronor i vite. Man tvingas även ta bort alla länkar för Nordicbet på sin hemsida.

Annonser

Kommentarer

Kommentarer