Home Klubbar Färjestad ”Sheriffen” hyllas av Färjestad – och Leksand

”Sheriffen” hyllas av Färjestad – och Leksand

0

Ikväll tackas ”sheriffen” Jonas Frögren av för sina insatser i Färjestadtröjan, när Karlstadlaget tar emot Frögrens förra klubb – Leksand.

Färjestad har på senare år varit återhållsamma med tröjhissningar och istället valt att hylla gamla trotjänare i lite mindre skala. Ikväll är det Jonas Frögrens tur. Backgeneralen, som ofta benämns under smeknamnet ”Sheriffen”, spelade hela 474 grundseriematcher och 132 slutspelsmatcher för klubben som han anslöt till redan som junior.

Frögren vann fyra SM-guld under sin karriär, varav tre med Färjestad och ett med Skellefteå. Han var även med när Leksand tog klivet upp till SHL inför årets säsong innan han därefter avslutade sin karriär.

Hyllningarna flödar

Han spelade 33 KHL-matcher för Dinamo Minsk och Atlant Mytishchi, samt 41 NHL-matcher för Toronto Maple Leafs. I NHL lyckades defensivspecialisten även göra ett mål.

Så sent som förra veckan hyllades Frögren av sin moderklubb Ludvika HF för sin fina karriär och han har tidigare även tackats av i Leksand för sina insatser i den vitblåa tröjan.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.