Seriesegraren mot tabellåttan i kvartsfinal

Växjö har gjort en imponerande säsong och vann serien med sina 99 poäng. Nu ställs smålänningarna mot ett Malmö i bra form som nådde kvartsfinal genom att slå ut Luleå med 2-0 i matcher.

I måndags slog Malmö ut Luleå efter att ha avgjort i sista minuten. Malmö vann den serien med 2-0 i matcher och spelade på ett övertygande sätt. Det är självförtroendet från de matcherna som man nu vill ta med sig in i kvartsfinalen mot seriesegrande Växjö.

Senaste gången Växjö spelade match var i den sista omgången av årets grundserie. Då mötte man just Malmö i en match som inte betydde någonting för något av lagen. Den matchen vann Malmö med 5-4.

Två vinster var

Det har varit jämna möten mellan Växjö och Malmö under säsongen. Lagen har delat lika på segrarna och vunnit två var. Växjö vann de två första mötena under säsongen och Malmö vann de två sista. Noterbart är att tre av matcherna har slutat med uddamålssegrar. En av Malmös vinster var också på straffar.

Denna kvartsfinal har med andra ord chans att bli en jämn matchserie där nog ändå seriesegrande Växjö får ses som favoriter. Malmö har dock en otroligt viktig kugge i sin succémålvakt Oscar Alsenfelt som blev utsedd till grundseriens bästa målvakt.

Kvartsfinalerna spelas i en bäst-av-sju serie. Växjö och Malmö spelar sin första match ikväll 19.00 i VIDA Arena i Växjö.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN