Sandström gör sin 1000:e match i SHL

38 år gammal och fortfarande ordinarie back i SHL. Nu gör Jan Sandström sin 1000:e match i SHL med slutspel inräknat.
– Det var först häromdagen jag såg att det började närma sig, säger han i en intervju med NSD.

Jan Sandström är en veteran som många känner till. Backen gör nu sin tjugonde säsong i SHL och sin sextonde raka i Luleå. Tidigare i karriären har 38-åringen spelat i klubbar som Piteå HC och AIK. Sandström har även mångårig rutin från Tre Kronor och med kvällens match blir det hans 1000:e i SHL med slutspel inräknat.
– Det är en grym stolthet att jag spelat största delen av de matcherna i den här föreningen. Det är det som är det häftigaste för mig, berättar Sandström för NSD och syftar på Luleå.

I höstas blev han känd för att ha gjort flest matcher av alla i Sveriges bästa liga, och nu är en ny milstolpe nådd då backen kommer upp i totalt 1000 SHL-matcher.
– Jag visste att det började närma sig, men det var först häromdagen jag såg att det började närma sig. Det är inget jag funderat jättemycket över, säger Sandström.

Stor kärlek till sporten

För NSD.se berättar Sandström om varför karriären har varit så lång och framgångsrik. Svaret är inte komplicerat då han älskar sporten.
– Kärleken till sporten och att man får hålla sig hel och fräsch. Alldeles för många har fått lägga av innan de själva velat, för att kroppen sagt ifrån. Så att hålla sig något sånär skadefri och älska det man gör.

Med kvällens match mot Skellefteå kommer Sandströms matchantal att ticka över till fyrsiffrigt, och veteranen hoppas på en vinst i sin jubileumsmatch.
– En rolig match, som alla matcher mot Skellefteå. Det är bra atmosfär och folk på läktaren och full fart. Förhoppningsvis ska vi lyckas knäppa Skellefteå på näsan, säger han till NSD.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN