SANDBERG: ”på tisdag får vi en ny chans”

Det blev en tung förlust i premiären för Christian Sandbergs HV71 mot ett hårdsatsande Rögle. Sandberg, som anslöt till Jönköpingsklubben från AIK inför säsongen, är trots förlusten glad över att säsongen är igång.
– Det är trots resultatet idag (läs igår) jävligt kul att vara igång igen och på tisdag får vi en ny chans att göra oss själva rättvisa.

Under lördagen gjorde den tidigare AIK-kaptenen Christian Sandberg sin första tävlingsmatch i HV71. Sandberg med 17 säsonger bakom sig i det svartgula laget från Solna åkte på en tung förlust, 4-0, i tävlingsdebuten för sitt nya lag.

– Vi kommer faktiskt ut bra första minuterna och får några långa anfall sen växer Rögle in i matchen och tar över sista femton minuterna i första. De styr in 1-0 och sen rinner det på, säger Sandberg till Hockeybladet.nu.

Rögle ledde med 4-0 efter den första perioden men trots den tuffa starten vägrade HV71 att ge upp. Christian Sandberg berömmer Rögle samtidigt som han berättar om hur snacket gick i omklädningsrummet efter de första 20 minuterna av matchen.

– Vi sa till varandra i pausen att vi skulle gå ut och försöka göra ett mål tidigt. Det var trots allt två perioder kvar. Vi har några chanser, särskilt i powerplay men det vill sig inte. Rögle är oerhört bra och det blir ett ställningskrig där vi inte lyckats skapa tillräckligt. Det är förstås tufft att känna att vi behöver göra fyra mål. Det är sådana saker vi behöver jobba med framöver.

”Formen känns okej”

För egen del tycker Sandberg att formen är helt okej, men att det är svårbedömt efter en förlust som det blev under gårdagen.

– Formen känns okej. Det är så klart svårt att analysera sin egen insats i en sån här förlust. Det blir en väldigt ryckig match, jag känner att vi gör ett par bra byten i början men med fyra insläppta mål redan efter blir det tufft att jobba sig in i matchen.

Redan på tisdag är det ny match för HV71. Då väntar hemmapremiär i Kinnarps Arena mot de regerande mästarna Frölunda

– Det är trots resultatet idag (läs igår) jävligt kul att vara igång igen och på tisdag får vi en ny chans att göra oss själva rättvisa, avslutar Sandberg.

>> Läs mer om HV71 här <<
>> Läs mer om SHL här   <<

Text: Gabriel Nilsson och Mattias Nilsson

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN