Så var matchen Rögle – Frölunda

Under tisdagskvällen tog tabelljumbon Rögle emot Frölunda hemma och redan efter tre minuter valde Frölundacoachen Roger Rönnberg att ta timeout. Rögle var i förarsätet matchen igenom och det var transatlanterna med Taylor Matson i spetsen som visade vägen när Rögle slog Frölunda med 4-3. 


Matchen:

✰✰✰✰
Mycket underhållande match från läktarplats. Rögle svarade för en av säsongens bästa och mest underhållande insatser och stängde ner Frölundas toppspelare, samtidigt som Emil Kruse gjorde en storstilad insats i målet. Frölunda bjöd inte alls upp till dans som man är van vid och Rögles poäng kändes aldrig riktigt hotade denna kväll.

Domarna:
✰✰✰
En mycket stabil insats från domarfyran bortsett två situationer i andra perioden. Höll en lagom nivå och jag tror att spelarna kände likadant.

Stämningen:
✰✰✰✰
Trots att många stolar gapade tomma i Lindab Arena bjöds publiken på underhållande hockey och publiken bibehöll ett bra tryck under hela matchen. Öronbedövande ljudnivå från hemmaklacken vid ett antal tillfällen, och det var väldigt längesen man hörde Angel Island Army såhär aktiva.

Toppfemmorna:

Rögle:
Bryan Lerg – Jack Connolly – Taylor Matson ✰✰✰✰
Det var Rögles transatlantiska trio som visade vägen framåt för hemmalaget. Lerg, som annars är känd för sitt målskytte bytte roll med Connolly, som är känd för sina fina passningar. Lerg stod för två assist, medan Connolly gjorde två av Rögles mål denna kväll. Taylor Matson stod för sitt gedigna och hårda arbete, precis som vanligt.

Frölunda:
Rosseli Olsen – Lundqvist – Lasch ✰✰
Frölundas annars bästa femma var mycket osynlig i kvällens match. Det gick inte att känna igen Ryan Lasch och Joel Lundqvist som ofta brykar styra och ställa i motståndarnas försvarszon. Denna kväll fick man snarare anfall emot sig.

Matchens tre stjärnor

✰✰✰
Emil Kruse, Rögle

Matchens tredje stjärna utan tvekan. Emil Kruse, som med sitt stabila och trygga målvaktsspel räddade Rögle när man var satta under press. Stod för flera såkallade TV-räddningar och nu börjar han verkligen utmana Justin Pogge om förstaspaden.

✰✰
Taylor Matson, Rögle

Känd för sitt hårda arbete, men idag blev han tvåmålsskytt. Gjorde viktiga 4-2 målet när han på egen hand bröt in från kanten och lurade målvakten. Var drivande i Rögles toppfemma för dagen och var helt klart en av matchhjältarna i hemmalaget.


Lias Andersson, Frölunda
Det var inte mycket som stämde för Frölundas stjärnspelare denna kväll, men Lias Andersson var i alla fall inblandad i det mesta för gästerna. Med ett mycket vackert mål och en assist blir han matchens andra stjärna.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN