Foto: Bildbyrån
Foto: Bildbyrån

Han var en firad stjärna i Brynäs under tre säsonger där det blev sammanlagt 117 poäng på 152 matcher. Efter två år i Ryssland där han den här säsongen inte levererat enligt förväntningarna står nu dörren på glänt för en återkomst till Sverige och SHL.

Greg Scott var en pålitlig poänggörare varje säsong i Brynäs innan han inför säsongen 16/17 flyttade till Rysslands huvudstad Moskva för att spela för CSKA. Där har det under två säsonger blivit 39 poäng på 82 matcher, varav 16 har kommit den här säsongen. Nu kommer uppgifter från Mrmadhawk att kanadensaren tittar på en återkomst till SHL då han inte levt upp till dom högt ställda förväntningarna som är på importer i Ryssland.

Brynäs det naturliga valet?

Enligt agenten Martin Nilsson har Scott bestämt sig för att flytta från Ryssland och det lär bli en bra fight om vem som kan signa centern inför nästa säsong. Med förflutet i Brynäs så ligger det såklart nära till hands att Scott återvänder dit, men det är som sagt flera lag där och hugger.

– Både Greg och hans tjej trivdes bra i Sverige, så det är det som är prioritet nu för honom att få komma ”hem”, om man kan säga så. Mentaliteten i Sverige är rätt lik den i Kanada, så de trivdes riktigt bra sist, säger Nilsson till Mrmadhawks blogg.

Dragkamp om centern

Fler lag än Brynäs är intresserade och frågan är vilket lag som lyckas kontraktera den 29-årige centern. Det pågår redan dialog med ett flertal lag enligt agenten Martin Nilsson och ett beslut om var Scott kommer att spela nästa säsong får vi lov att återkomma till.

Kommentarer

Kommentarer