Rögles skadebekymmer öppnar för 16-åring supertalang

Rögle har stora skadebekymmer och senast mot Djurgården tvingades tre spelare kliva av isen, utan att fullfölja matchen. Nu tvingas Ängelholmslaget kalla tillbaka en utlånad spelare och tar en en 16-årig supertalang i truppen.

Under tisdagens match mot Djurgården tvingades Röglespelarna Adam Edström, Adam Tambellini och Lucas Ekeståhl-Jonsson kliva av matchen innan slutsignalen ljöd. Edström och Tambellini är fortfarande satta ur spel och följer inte med laget upp till Stockholm. Ekeståhl-Jonsson är tveksam till spel, men följer med laget till Hovet.

Öppnar för supertalang

Skadeläget har gjort att Rögle kallar hem Kristianstadslånet Samuel Johansson, dessutom kallas den blott 16-årige Marco Kasper, österrikisk supertalang, in i A-lagstruppen.

– En spännande spelare med många kvaliteter. Seriös på och utanför isen och han jobbar hårt varje dag. Det ska bli intressant att följa honom, säger Cam Abbott tränare i Rögles till klubbens hemsida.

Lång skadelista

Förutom de tre spelare som klev av i den senaste matchen saknas även Olli Palola, missat tre matcher och Leon Bristedt, missat nio matcher.

– Vi inte riktigt så bra svar som vi ville från Olli i dag. Vi måste vara smarta så det inte blir en längre frånvaro. Vi räknar bort honom den här veckan, säger Christopher Alvengrip, fysioterapeut i Rögle och fortsätter:
– Leon tränar på och ökar successivt belastningen. Det får ta den tid det tar och här lyssnar vi mycket på hur Leon känner det.

Som om inte det var nog avstod Éric Gélinas och lagkaptenen Mattias Sjögren från att gå på is. Båda är dock med laget till Stockholm.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN