Poängkungen kan lämna Rögle – trots kontrakt

Rögle BK:s poängkung Bryan Lerg blev en lyckad värvning. Nu kan han lämna klubben trots ett år kvar på kontraktet.
– Det är klart att det finns intresse från andra ligor när man skjutit 20 mål i SHL, säger agenten, Michael Rosell, till Expressen.

Bryan Lerg hade stora förväntningar på sig när han värvades till Rögle inför säsongen. Kanadensaren levde upp till de högt ställda förväntningarna och gjorde 20 mål i SHL den gångna säsongen. Nu jagas han av flera KHL-klubbar trots ett år kvar på sitt kontrakt.
– Det är klart att det finns intresse från andra ligor när man skjutit 20 mål i SHL. Det har funnits konkreta saker från KHL, men nu ska vi sätta oss ner med Masken och Rögle och prata. Precis som man alltid utvärderar efter en säsong, säger agenten till Expressen.

Finns en ”out” i kontraktet

Rögles sportchef, Anders ”Masken” Carlsson bekräftar att spelaren har en ”out” klausul som gör det möjligt för spel i utlandet.
– Det är helt rätt att han har en out för KHL i sitt kontrakt men som han inte valt att utnyttja i det här läget, säger Rögles sportchef Anders ”Masken” Carlsson till tidningen.

Vill förlänga kontraktet

Enligt uppgifter till Expressen pågår det också diskussioner mellan parterna om att redan nu förlänga kanadensarens nuvarande avtal med ytterligare ett år. Något som bekräftas av sportchefen.
– Vi har inte hunnit diskutera så mycket än men jag kan väl säga att den möjligheten har lagts fram från han och hans agents sida. Så är det.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN