Rögle vann efter straffar i Karlstad

Bottenlaget Rögle kom till Karlstad med siktet inställt på tre poäng. Med ett aggresivt spel hela matchen kunde bortalaget till slut knipa två poäng efter straffdrama.

Rögle inleder perioden väldigt aggresivt och skapar några heta chanser, varav en gör Färjestads målvakt Lars Haugen en riktig monsterräddning på. Minuten senare vänder spelet över till bortalagets försvarszon, och forwarden Björn Svensson prickar in 1-0 till hemmalaget. Trots underläge i matchen har Rögle skapat flest heta chanser i första perioden som går till pausvila med ledning till Färjestad.

Tidig målexplosion

I mittakten får Rögle inleda i power-play, det utnyttjar man väl genom Filip Karlsson som utjämnar matchen till 1-1. Rögle är banans hetaste lag och det dröjde inte många minuter förrän även tvåan kom. Den sattes av Bryan Lerg som i friläge stänkte upp en distinkt puck från sin backhandsfattning. De tidiga målen gav ringar på vattnet och bäddade även för ett tredje mål. 3-1 kom från unge Simon Ryfors som passade på att göra sitt första SHL-mål i karriären.

Det skulle dock visa sig att Färjestad inte var helt uträknade från matchen efter den tidiga målexplosionen. Alexander Johansson kom in från kanten och gjorde likt Bryan Lerg ett fantastiskt reduceringsmål på backhand, hårt upp i nätet.

– Vi ska fortsätta som vi gjorde efter Rögles tredje mål, förklarade Leif Carlsson inför den sista perioden till CMore.

Hemmalaget kom även ut med bra fart, efter direktiv från tränaren och fick chansen i power-play, dock utan resultat. Rögle spelade ett bra spel hela sista perioden på resultatet. Men i slutminuterna orkade de inte stå emot Färjestads forcering och Mikael Wikstrand kunde kvittera till 3-3.

Matchen avgjordes till slut på straffar, där drog Rögle längsta strået och fick med sig två poäng.

Färjestad BK – Rögle BK 3 – 4 e. str (1-0, 1-3, 1-0, 0-1)
1-0 (11.06) Björn Svensson (John Persson, Magnus Nygren)
1-1 (21.42) Filip Karlsson (Felix Schütz, Christopher Liljewall), spel fem mot fyra
1-2 (24.57) Bryan Lerg
1-3 (25.58) Simon Ryfors (Gustav Olhaver, Sebastian Collberg)
2-3 (33.17) Alexander Johansson (Magnus Nygren)
3-3 (59.48) Mikael Wikstrand (Johan Ryno, Milan Gulas)
Skott: 44 -28 (8-9, 15-8, 19-8, 2-3)
Skott utanför: 20 – 10
Tekningar: 39 – 32
Tacklingar: 13 – 13