Rögle slog Färjestad i viktig drabbning – efter hattrick av Widing

Ett formsvagt hemmalag ställdes emot ett formstarkt Färjestad som gjort det bra de senaste matcherna. Rögle tog det längsta strået och vann matchen med 5-3 efter en stabil insats matchen igenom.

Färjestad gästade Lindab Arena och tog sig an ett lag som var desperat efter segrar. Rögle stod för en riktig urladdning i den första perioden hemma mot Färjestad. De inledande minuterna var böljande och just i en omställning vispade Ludvig Rensfeldt upp 1-0 i Stefan Steens bortre kryss. Därefter tryckte Färjestad på för ett kvitterings mål utan större lycka. Istället skulle tvåan komma för Rögle. Daniel Widing hann först på en puck i mittzonen, trampade igenom mittzon och dribblade av Färjestadsförsvaret innan han skickade pucken förbi Steen. Minuten senare kom även mål nummer tre för hemmalaget efter att Rögle-kaptenen Christopher Liljewall vispat in en retur. Färjestads-målvakten Stefan Steen fick nog och lämnade över ansvaret mellan stolparna till den norska succémålvakten Lars Haugen istället.

– Skönt så klart. Vi spelar som vi ska göra, vi kommer med fart och gör det svårt för dem i mittzonen. En bra period från vår sida, analyserade Rensfeldt Rögles första 20.

Även mittenperioden dominerades till en början av hemmalaget, som tidigt fick fast pucken i långa anfall. Rögles poängkung Sebastian Wännström fick ett bra läge och skött tätt utanför stolproteln. Målvakten gjorde ett flertal viktiga räddningar i periodupptakten och höll Färjestad kvar i matchen. Färjestad tog över allt mer och mer och Marcus Nilsson kunde reducera till 1-3 efter att ha skjutit helt fri i slottet. I spel fem mot fyra minuter senare slog Johan Ryno till och ställningen var plötsligt 3-2. Innan periodvilan hade Färjestad ett antal farliga chanser och kvitteringen var mycket nära. Lars Volden höll tätt och visade klass i Rögle-målet.

I början på tredje tryckte Rögle på och pressade Färjestad som hade svårt att komma ur egen zon. Det hela resulterade i ett backskott från Timothy Liljegren som skiftade väg fram mot mål via Daniel Widings kroppshydda och ställde Haugen i FBK-målet. 4-2 och andrum för hemmalaget. Men Färjestad gav sig inte och skulle reducera ytterligare en gång, denna gången via Joakim Nygårds klubba. Bortalaget tryckte på men med 2 sekunder kvar av matchen fullbordade Daniel Widing sitt hattrick och Rögle vann därmed matchen med komfortabla 5-3.

Rögle BK-Färjestad BK 5-3 (3-0,0-2,2-1)
1-0 (03.52) Ludvig Rensfeldt (Kevin Marshall, Jack Connolly)
2-0 (09.05) Daniel Widing (Ludvig Rensfeldt, Jack Connolly)
3-0 (09.54) Christopher Liljewall (Sebastian Wännström, Bryan Lerg)
3-1 (30.21) Marcus Nilsson (Rasmus Asplund, Mikael Wikstrand)
3-2 (34.06) Johan Ryno (Magnus Nygren, Björn Svensson)
4-2 (45.20) Daniel Widing (Timothy Liljegren, Sebastian Wännström)
4-3 (59.44) Joakim Nygård (Milan Gulas, Tomas Skogs)
5-3 (59.58) Daniel Widing (Ludvig Rensfeldt, Jack Connolly)