KLART: Rögle och Eldebrink går skilda vägar

Rögle BK har haft en mycket tuff inledning av SHL-säsongen. Så sent som igår åkte man på sin sjätte raka förlust. Nu står det klart att man går skilda vägar med huvudtränaren Anders Eldebrink.

Under söndagskvällen meddelade klubben i ett pressmeddelande att man väljer att gå skilda vägar med huvudtränaren Anders Eldebrink.

– Det är alltid tråkigt när sådant här sker, det är aldrig en ensam persons fel när det går dåligt i sportens värld. Vi har förståelse för hur Anders känner. Vi vill tacka Anders för allt arbete han gjort i vår förening och önskar honom lycka till framöver, säger Rögles vd Marcus Thuresson i ett pressmeddelande.

”Allt för mycket fokus på min person”

Anders Eldebrink var inne på sin tredje säsong som huvudtränare och första året lyckades laget infria förväntningarna med god marginal när man hamnade i ingenmansland. Ifjol fick man kvala sig kvar i SHL och den här säsongen har inletts på sämsta sätt, efter 15 omgångar ligger man sist i SHL med elva inspelade poäng. Såhär säger huvudpersonen själv om beslutet.

– Jag känner att vi inte fått den sportsliga utdelning som vi hoppats på. På grund av att resultaten uteblivit har det blivit en jobbig situation med allt för mycket fokus på min person. Jag tror detta är den bästa lösningen för båda parter, jag vill innerligt att det går bra för Rögle, säger Anders Eldebrink.

”Det är tre erfarna och kompetenta personer”

Rögles lag kommer från och med måndagens träning att tränas och ledas av Roger Hansson, Patrik Ross och målvaktstränare Magnus Wennström.

– Det är tre erfarna och kompetenta personer som är kvar och leder laget. Vi har nu nio dagar på oss till nästa match hemma mot Mora och vi skall använda den här tiden på bästa sätt för att komma väl förberedda och hungriga till omstarten, säger Marcus Thuresson.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN