Rögle laddar för kval – krossade Örebro

Under tisdagskvällen spelas det sju SHL-matcher. Matchen mellan Rögle och Örebro betyder mycket för hemmalaget som spelar för att behålla sin tabellplacering som innebär fördel i kvalet för att hålla sig kvar i SHL.

Den inledande perioden inleddes starkt av hemmalaget och redan efter en minut hade Örebro ådragit sig en utvisning efter att Örebros back Marcus Weinstock utvisats två minuter för hakning. Rögle som de senaste matcherna varit ett starkt lag i powerplay skapade flera heta chanser och med 20 sekunder kvar av det numerära överläget råkade Örebro ut för ännu en utvisning när Gustav Backström visades ut. Det dröjde inte länge innan hemmalaget hade tagit ledningen genom sin skyttekung, Bryan Lerg, som med ett snyggt skott fixade 1-0. Efter 13 minuter in i perioden skulle Rögle utöka ledningen till 2-0 efter att backen Cade Fairchild kommit fri med målvakten och lyckats lirka in pucken mellan benen på Örebros målvakt Axel Brage som stod för ett svagt målvaktsingripande. Med drygt en minut kvar av den första perioden kunde Sebastian Collberg dra till med ett handledsskott i krysset som utökade Rögles ledning till 3-0

Tidigare NHL-målvakten matchens gigant

Matchens mittakt inleddes piggt av gästerna och man satte hård press på Rögle. Man testade flera gånger men Rögles målvakt Anders Lindbäck stod tät. Hemmalaget spelade upp sig desto längre perioden gick och skapade emellanåt flera chanser på Örebro-målvakten Axel Brage. Efter 10 minuter ådrog sig Rögle en utvisning för att ha varit för många man på isen. Gästerna skapade flera heta målchanser men återigen var det Anders Lindbäck som stod i vägen. Efter att Örebro tappat pucken vid blå fick Rögle chans att kontra där Ludvig Rensfeldt var centimeter från att utöka hemmalagets försprång. Periodens hetaste chans fick Örebro-forwarden Gustaf Franzén, men den tidigare NHL-målvakten stod för en jätteräddning i Rögle-målet.

Åslin stod för snyggt solomål

I den tredje perioden kopplade Rögle tidigt greppet om sina poäng. Tre minuter in i perioden utökade Rögle ledningen till 4-0 efter att Alen Bibic laddade ett skott från blå som letade sig in i målvaktens högra kryss. Örebro skapade inte särskilt mycket och såg ut att vilja åka hem. Efter nio minuter in i periodens slutakt kunde David Åslin som gjorde comeback efter avstängning göra vad han ville med Örebro-försvaret, innan han tryckte in 5-0. Med fem minuter kvar att spela drog Örebros forward Libor Hudacek igång ett slagsmål med Rögles yngling Simon Ryfors efter att den sistnämnde blivit irriterad efter en tackling. Men Anders Lindbäck skulle inte få hålla nollan, istället kunde Örebro göra 1-5 med en minut kvar att spela. Målet gjordes genom Örebros Johan Motin.

Rögle BK – Örebro HK 3-0 (3-0,0-0,0-0)
1-0 (02.55) Bryan Lerg (Jack Connolly, Cade Fairchild)
2-0 (12.46) Cade Fairchild (Jack Connolly, Felix Schütz)
3-0 (19.12) Sebastian Collberg (Filip Karlsson, David Åslin)
4-0 (42.52) Alen Bibic (Daniel Sylwander)
5-0 (48.48) David Åslin (Anders Lindbäck)
5-1 (58.19) Johan Motin (Kalle Olsson)