Rögle kopplar greppet om SHL-platsen

Efter jättevändningen i första matchen så var Rögle på besök i Nobelhallen ikväll. Det slutade i en ny seger för Ängelholmslaget.

Efter kollapsen i första matchen så var dagens hemmalag BIK Karlskoga ute efter revansch och att kvittera till 1–1 i matchserien. Man fick chansen att koppla greppet om matchen efter knappt två minuter när Rögles Kevin Marshall fick sätta sig i utvisningsbåset. Dock utan resultat. Resten av perioden präglades av att lagen bytte en del chanser. Resultatet 0–0 stod sig ändå perioden ut.

Fortsatt mållöst

Den andra perioden fortsatte ganska tajt men med ett litet övertag för bortalaget. Man fick även chansen i powerplay när Carl Berglund fick sätta sig i utvisningsbåset. Återigen blev det inget mål och ställningen var fortsatt 0–0 och det var mållöst efter 40 minuters spel.

Från underläge till vändning och vinst

I den tredje perioden så var det Karlskoga som skulle ta ledningen. Fredrik Höggren fick hemmapubliken att lyfta från stolarna med sitt 1–0-mål efter drygt elva minuters spel. Ett mål som godkändes efter videogranskning. Glädjen skulle dock bli kortvarig. En och en halv minut senare kom Rögle-kvitteringen. Det var Edwin Hedberg som gjorde mål för andra matchen i rad. Kort därefter tog Rögle även ledningen. Det var Jack Connolly som blev matchvinnare med några minuter kvar och Rögle kunde utöka till 2–0 i matcher.

BIK Karlskoga – Rögle BK 1–2 (0–0, 0–0, 1–2)
1–0 (51.00) Fredrik Höggren (Theodor Lennström, Henrik Larsson)
1–1 (52.31) Edwin Hedberg (David Åslin, Jesper Williamsson)
1–2 (54.35) Jack Connolly (utan assist)
Skott: 24–33 (11–9, 7–13, 6–11)
Utvisningar BIK: 4×2 RBK: 4×2
Domare: Pehr Claesson, David Bergman
Linjemän: Johan Löfgren, Anders Nyqvist