Rögle förlänger med Jack Connolly

Rögle BK har förlängt kontraktet med centern Jack Connolly. Den spelskicklige amerikanske centern är klar för tre nya säsonger i Rögle BK.

Samtidigt som Rögle går in i ett högintressant och intensivt skede i SHL pågår lagbygget till nästa säsong. I dag blev det klart att amerikanske centern Jack Connolly stannar i Rögle BK i ytterligare tre säsonger, till säsongen 2019-20.

– Det känns riktigt bra att veta att jag ska vara kvar i Rögle en bra tid framöver. Det kändes rätt direkt när jag kom hit första gången från Leksand, både jag och min fru blev väl mottagna. Jag trivs jättebra med allt här, med laget, organisationen och staden, säger Jack Connolly.

– Jag är jätteglad att Connolly stannar hos oss. Jag tycker han är en riktigt bra hockeyspelare i sin bästa ålder. Jag ser Jack som en spelare att bygga laget runt i flera säsonger fram, säger Anders Carlsson, sportchef i Rögle.

Connolly gör sin andra säsong i Rögle och sin fjärde i svensk hockey. Han kom förra hösten från Leksand och var en av de drivande spelarna i laget som tog sig upp till SHL. Connolly har fortsatt leverera i Rögledressen den här säsongen i SHL. Han tillhör en av lagets viktigaste spelare. En smart och skridskostark center som är bra både defensivt och offensivt och som gör sina medspelare bättre.

– Ängelholm är en riktig hockeystad och precis lagom stor tycker både jag och min fru. Det ska bli spännande att få fortsätta resan med Rögle. Vi gick upp i fjol, vi ska hålla oss kvar i år och sen bygga vidare, säger Connolly och fortsätter:

– Det finns duktiga juniorer som kommer underifrån, jag har hört att fler spännande talanger är på väg och det känns kittlande att få vara med.

Connolly är en viktig pusselbit till det framtida lagbygget.

– Jack är ett bra föredöme för andra spelare. Han är väldigt professionell, han kommer till jobbet varje dag, träning som match vilket är en mycket viktig egenskap, Carlsson.

Carlsson fortsätter att bygga laget och Rögle har flertalet spelare på kontrakt över nästa säsong eller längre.

– Vi vill vara ute i god tid och sätta en bra stomme. Sen vill vi såklart spetsa laget för att kunna ta nästa steg, avslutar Carlsson.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + två =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN