RÖGLE: Då kan AHL-backen ansluta till serieledarna

Det har gått tio dagar sedan Rögle presenterade sitt nyförvärv från AHL, backen Joey LaLeggia. Nu är det klart att han anländer till Ängelholm i helgen och kan debutera i derbyt mot Malmö.

AHL-backen Joey LaLeggia presenterades av Rögle den 17 januari och nu när papperen klara. Han anländer till Ängelholm i helgen och gör sin första träning med klubben på måndag.

Debuten i nya klubben kan därmed ske i det heta Skånederbyt mellan Rögle och Malmö på tisdag.

– Joey LaLeggia är en mycket unik spelare på det sätt att han både kan spela forward och back vilket ger oss flera olika möjligheter att använda honom. Joey är en snabb och dynamisk skridskoåkare som alltid tävlar hårt och med ett spelsinne som vi känner kommer att passa väl in hos oss i Rögle, säger Chris Abbott, sportchef i Rögle till klubbens hemsida.

Bortaturné

Fram till att LaLeggia ansluter till sin nya klubb befinner sig Rögle på en miniturné på bortaplan, imorgon väntar match borta mot Brynäs och på lördag är det Skellefteå borta för Skånelaget.

Till den bortaturnén lånar Rögle in forwarden Kevin Wennström, som lämnade för Kristianstad till den här säsongen. Det är Rögles skadekris om gör att de lånar in den Hockeyallsvenska spelaren. Dessutom kan backen Lucas Ekeståhl-Jonsson komma att få chansen som forward om det kniper på den positionen.

– Jag spelade center som ungdomsspelare fram till jag var 11-12 år innan jag blev back. Sen har jag nog gjort någon match senare som center. Men aldrig som ytterforward men det ska nog lösa sig om det behövs, säger Lucas Ekeståhl-Jonsson till Rögles hemsida.

Rögles matcher ser du på C More.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN