Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN
Ingen har nog undgått transfern mellan Luleå och Örebro. Där Robin Kovács blev klar för Närkelaget för några dagar sedan. Ikväll ställs han mot sina gamla lagkamrater direkt. 

Det var många turer fram och tillbaka gällande om Stockholmsgrabben Robin Kovács vara eller icke vara i Örebro Hockey. Så sent som i dagarna blev han klar för sin nya klubb och redan i kväll ställs han mot sin gamla klubb Luleå HF.

Kovács anslöt till Örebro i dagarna och i förrgår gjorde han sin första träning med nya klubben. -Det känns skönt att vara på plats efter ett par dagar med stress sa han då till Örebros hemsida. Efter alla turer och att jag redan var klar för spel här nästa säsong var det ett självklart val att ansluta redan nu. Örebro har nåt stort på gång och det syns under den första halvan denna säsong.

Lämnade Norrbotten efter tre år 

Sammanlagt två och en halv säsong blev det i Luleå för 23-åringen från Flemingsberg utanför Stockholm innan flyttlasset gick till Närke och Örebro. Ett lag Robin självklart stött på en del gånger under sin karriär. Ett mål och två assist har det blivit under tiden i Luleå i möten med ÖHK.

Robin Kovács kom till Luleå under säsongen 17/18 och växte snabbt till en publikfavorit. Under sin tid i Norrbotten svarade han för 79 poäng på 128 matcher. Hur vida Robin kommer att bli en favorit även i Örebro lär framtiden utvisa.

Robin Kovács kommer att bära tröja nummer 96 även i Örebro.

Kommentarer

Kommentarer