Rickard Wallins cirkelslut på pojkdrömmen: ”De fanns här då och finns här nu”

Under lördagen blev Rickard Wallin historisk och förevigad inom Färjestad BK som en av de största. Här berättar han om kvällen, tankarna om framtiden, och om hur cirkeln kunde slutas efter 20 år.

1997 kom en ung Rickard Wallin till stormakten i svensk hockey, Färjestad BK. Tjugo år senare är samma kille en av klubbens största genom alla tider. Rickard Wallins karriär är precis vad Håkan Loob beskrev det som under ceremonin, en pojkdröm. Men för huvudpersonen själv var det från början, aldrig något som han ens kunnat drömma om, när han som tonåring steg in på Färjestads kansli.

  • Jag har aldrig drömt om att bli uppmärksammad så här. Jag förstår ju den stora äran i det hela men när jag kom hit var det ju så ouppnåeligt. Men det är ju klart att man är sjukt stolt över sin karriär, säger Rickard Wallin till Hockeybladet.

”Jag var jättenervös”

Publikfavoriten, lagkaptenen och klubbens ansikte utåt i flera år har skrinnat ut på isen mängder av gånger. Täta slutspelsmatcher som betytt vinna eller försvinna och flera finaler.  Men att få stiga ut på den röda mattan inför en fullsatt arena framför sina fans som han gjort i nästan 20 år, det var något helt annat.

  • Jag var jättenervös och spänd, man vet ju inte vad som väntar. Och ändå står man i den där tunneln som jag stått i nästan 700 gånger.

Utesluter inte att återvända

Med sina fyra SM-guld och 669 matcher i Färjestads tröja, hänger han nu i taket i Löfbergs Arena, evigt förknippad med Färjestad. Någon mer match blir det inte, men klubbikonen stänger inga dörrar och utesluter inte att en dag återvända till föreningen.

  • När jag är redo och vet var människan Rickard Wallin är, då kan jag ta hänsyn till att vara ledare i någon form. Jag har en del idéer och tankar om hur man driver ett lag.

Om det en dag skulle bli aktuellt är 37-åringen iallafall medveten om vad han vill syssla med inom föreningen. Hans kärlek till sporten gör det till ett lätt val.

  • Det är hockeysidan jag vill in på. Det är där min kärlek och intresse ligger, men vi får se.

Wallins cirkel är sluten med bästa kompisarna

När Färjestad vann SM-guld 2011 hade trion med Rickard Wallin, Christian Berglund och Jonas Frögren en sak gemensamt. De var alla tre hemvändare och grunden till att klubben kunde vinna sitt nionde SM-guld den säsongen. De tre kompisarna som följts åt i Färjestad, med undantag för några äventyr i andra klubbar och länder.

Tillsammans har de alla tre uppnått och fått fantastiska hockeykarriärer att se tillbaka på. När Rickard Wallins tröja blev upphissad bland klubbens legendarer fanns de åter där för Wallin, liksom de gjort i alla år för att en sista gång få sluta cirkeln de påbörjade för 20 år sedan.

  • Det kändes tryggt att ha ”Frögga” och Christian här. Jag bad dem om att vara med och det accepterade de och det är jag glad för. De fanns här när jag flyttade in och de finns kvar här 20 år senare, avslutar en nöjd Rickard Wallin.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN