René Bourque går mot strömmen – tystar kritikerna

Djurgårdens stjärnvärvning inför säsongen, René Bourque, går mot strömmen när det kommer till NHL-rutinerade av modellen ”äldre” i SHL. Från ifrågasatt – till succé.

Den rutinerade anfallaren René Bourque har 752 NHL-matcher, varav 27 slutspelsmatcher, under bältet och gör succé i SHL. En liga där ”avdankade nordamerikaner” ofta stämplats som floppvärvningar har 35-åringen fullkomligt öst in poäng och är en stor bidragande faktor till klubbens starka start. Efter att ha sågats av Niklas Wikegård och Johan Tornberg i C Mores TV-sändning direkt efter sin första period i SHL kan hans framfart inte beskrivas som något annat än succé. Med sina sex mål och nio assist ligger han fyra i den totala poängligan efter sju spelade matcher.

Tog referenser av kaptenen

Extra imponerande är hans poängfacit med tanke på att han kommer från en relativt undanskymd roll i Colorado Avalanche, som knappast rosade marknaden förra säsongen. Där ska han ha tagit referenser av Colorado-kaptenen, Gabriel Landeskog, innan flytten – och Landeskog, tillsammans med Alexander Wennberg som också spelat med Bourque, gick i god gentemot Djurgården för att han var en kille att lita på. Än så länge är det ingen djurgårdare som har anledning att misstycka med det påståendet.

Ikväll möter Djurgården serieledande Färjestad på Hovet i ett klassiskt toppmöte.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN