Luleås unga rekordman om säsongen: ”Det blir bättre och bättre”

Isac Lundeström blev tidigare under säsongen rekordman i Luleå när han gjorde mål redan som 16-åring. För Hockeybladet berättar han om Luleås betydelse i hans unga karriär.
– Hade jag inte flyttat innan nian, då hade nog inte min utveckling varit så nyttig, säger Isac till Hockeybladet.

Den blott 17 år gamla Gällivaresonen med Malmbergets AIF som moderklubb beskrivs som en av Sveriges största hockeytalanger. I slutet av oktober var framgångssagan ett faktum, då var Isac Lundeström 16 år och 351 dagar när han hemma mot HV71 blev Luleås yngste målskytt genom tiderna. Men forwarden själv menar ödmjukt att detta inte var något han räknat med inför säsongen.

– Det var otroligt stort, jag har ju alltid tittat på hockey och viljat spela i SHL. Jag tänkte väl egentligen först och främst att jag skulle göra det bra i J20 och förhoppningsvis få någon chans med A-laget.

”Det har betytt mycket”

Karriären för Isac startade i Malmbergets AIF, han började spela hockey redan som 3-åring och spelade i föreningen ändå upp til åttonde klass. Att rekordmannen är en talang utöver det vanliga kom ett kvitto på när han blev uttagen i Norrbottens TV-puckslag. Det blev inte bara en turnering, utan hela två stycken, där han i den första 2013/2014 var ett år yngre. Inför årskurs nio kallade stora mäktiga Luleå och karriären skulle ta högsta fart utvecklingsmässigt.

– Det har betytt jättemycket för utvecklingen framför allt, hade jag inte flyttat innan nian hade nog inte min utveckling varit nyttig. Det var bra att komma upp till Luleå och börja spela U16.

I vilken ålder kände du att hockey var något som du var bra nog för att satsa på?
– Jag har känt att jag varit duktig ända sen jag var liten och spelade i Malmberget, sen kände jag i J18 att detta kanske kunde gå vägen.

”Det är jättetuft”

Förutom rekordnoteringen i Luleå, är även Isac den näst yngste SHL-debutanten någonsin. Men livet som ung och lovande är inte bara guld och gröna skogar. Med mängder av resor och matcher med A-laget tvingas den unge talangen att prioritera bort annat.

– Det är jättetuft, jag går väl inte i skolan just nu i princip, småskrattar Luleås stora framtidsnamn.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN