Reideborn: ”Förenklat mitt spel”

Ikväll gästas Djurgården av Färjestad i åttondelsfinalernas andra match. Så här säger målvakten Adam Reideborn inför kvällens möte och sin fina form.

Stockholmarnas 25-årige målvakt gick från sågad till hyllad. Efter tveksamt målvaktsspel i Modo hade han med sig det i återkomsten till Djurgården när den här säsongen inleddes. Under våren har han dock steppat upp och varit SHL:s bästa målvakt den senaste tiden.

Tror på spelidén

Adam Reideborn och hans lagkamrater knep en plats i åttondelsfinalerna till slut men det blev en 4–1-förlust i första mötet med Färjestad. Han har klart för sig vad som krävs.

– Förlusten tog inte så hårt på oss, vi har fortfarande stor tro på vår spelidé och vet att när vi spelar på topp så är vi väldigt jobbiga att spela mot, säger han till Hockeybladet.

– Vi ska bara ut och jobba lite hårdare ikväll.

Djurgården fick matchen dit de ville trots förlusten

Resultatet är inte något som speglade matchbilden menar Reideborn när det handlar om match ett i serien mot Färjestad som spelas i bäst av tre matcher.

– Personligen så tycker jag att vi fick matchen dit vi ville sist, vi satte hård press på deras backar och kunde hålla pucken i anfallszon ganska långa stunder.

– Det gäller bara att vi ska vara lite aggressivare när vi går på mål och att se till så att vi gör mål på våra chanser. Gör vi det så tror jag att vi vinner.

Grundspelet har varit nyckeln

Adam har tagit en lite längre väg till spel i SM-slutspelet även om han spelade i SHL med Modo säsongerna 14/15 och 15/16. Detta efter att ha varit med och spelat upp just Djurgården från HockeyAllsvenskan. En sejour med Modo som slutade i moll efter att man sensationellt åkt ur SHL i våras. Vägen har tidigare gått via spel i HockeyAllsvenskan och Division 1 med Almtuna, Arlanda och Kumla. På meritlistan finns även ett par U20-landskamper.

– För mig har det handlat mycket om att förenkla mitt spel nu på slutet. Att hitta ett enkelt grundspel som jag känner mig trygg i. Det har jag verkligen gjort nu.

– Jag har hittat nycklar i positionsspelet som gjort att jag känner mig mycket lugnare på isen, avslutar Adam.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN