RANKING: Bästa målvaktsparen i SHL 2019/2020
Foto: Bildbyrån
Hockeybladets Tomas Hedlund rankar de bästa målvaktsparen i SHL 2019/2020. Hur skulle din ranking se ut om du fick göra en egen lista?
Inför premiären imorgon rankar Hockeybladet de bästa målvaktsparen i SHL 2019/2020. Målvakterna är inte rankade individuellt utan hur paren ser ut när serien startar.
14. Janne Juvonen, 24 år och Axel Brage, 30 år – Leksand

Inte ett målvaktspar som skrämmer konkurrenterna. Juvonen kom till Mora under förra säsongen och imponerade då på Leksand som värvade honom. Brage har haft svårt att ta förstaspaden i de klubbar han varit i, blir troligen båsöppnare under säsongen.

13. Jonas Gustavsson, 34 år och Jacob Johansson, 26 år – Linköping

Jonas ”Monstret” Gustavsson har inte varit något monster sedan återkomsten till SHL. Det krävs en uppryckning om LHC ska lyfta. Kan vara på väg att konkurreras ut av Jacob Johansson som första val, men inte heller Johansson skrämmer motståndet.

12. Gustaf Lindvall, 28 år och Mantas Armalis, 27 år**, (Oskar Östlund, 27 år) – Skellefteå

Gustaf Lindvall kommer att dra ett stort lass till och med november, då först är Mantas Armalis tillbaka efter operation. Armalis vikarie Oskar Östlund får sikta in sig på att vara andra valet i Skellefteå. Hur snabbt kommer Armalis tillbaka? Stort frågetecken kring Skellefteås målvaktssida

11. Jonas Gunnarsson, 27 år och Adam Åhman, 20 år*, (Hugo Alnefelt, 18 år) – HV71

Jonas Gunnarsson är ingen dålig målvakt alls. Det blir dock tufft för honom att veta att han inte ”får” spela dåligt. Helt oprövat kort som andre målvakt fram till månadsskiftet oktober/november. Även i HV71 är målvaktssidan ett frågetecken en bra bit in på säsongen,

10. Roman Will, 27 år och Christoffer Rifalk, 23 år – Rögle

Christoffer Rifalk var med och tog upp Oskarshamn i SHL, sedan drog han till konkurrenten Rögle. Nu är han andre målvakt bakom Roman Will. Har inte blivit imponerad av de båda förvärven. Hur är konkurrensen mellan målvakterna?

09. Fredrik Pettersson Wentzel, 28 år och Tex Williamsson, 28 år – Oskarshamn

Två före detta målvaktstalanger som nu ska vara i sina bästa år. Kommer inte riktigt upp i den nivå som krävs för att Oskarshamn ska bli ett lag att räkna med. Bra målvakter, men kommer inte att få den hjälp av försvaret för att rankas högre upp.

08. Dominik Furch, 29 år och Jonas Arntzen, 21 år – Örebro

Örebro har den mest upphaussade målvakten i Dominik Furch den här säsongen. Jag kanske har följt strömmen när det gäller min ranking av målvaktsparen. Jonas Arntzen är en klassisk backupmålvakt som inte håller SHL-klass i mina ögon.

07. Niklas Svedberg, 30 år och Robin Jensen, 23 år – Djurgården

Förra säsongen var inte rolig för Niklas Svedberg när han var med och åkte ur SHL med Timrå. Robin Jensen hade inte heller han någon höjdarsäsong. Svedberg var skadad i början på försäsongen, vilket har gjort att Jensen fått ta ansvar. Det kommer bli konkurrens om vem som ska vara förstemålvakt i Djurgården. Svedberg kommer troligen att stå flest matcher. Djurgården har en bra backuppsättning den här säsongen och en ny spännande målvaktstränare i Fredrik Mikko, vilket kommer att höja nivån.

06. Markus Svensson, 35 år och Arvid Holm, 20 år, (Eric Forsberg, 19 år) – Färjestad

En veteran och två talanger kommer att vakta Färjestads mål i vinter. Det är hög klass som ger en topp-sexplacering. Markus Svensson kommer att vara given i början av säsongen. Han får dock känna på ett ordentligt flås från Arvid Holm som kommer att slita för att vara klubbens förstaval redan den här säsongen.

05. Viktor Andrén, 25 år och Viktor Fasth, 37 år – Växjö

Blir det tronskifte i Växjö den här säsongen? Det enda vi vet är att en Viktor kommer att vakta målet i matcherna, men vem som står flest matcher är skrivet i stjärnorna. Jag tror dock att Andrén kommer att vara förstavalet för coachstaben i Växjö den här säsongen.

04. Johan Mattsson, 27 år och Niklas Rubin, 23 år – Frölunda

En guldmålvakt kvar från förra säsongen och en nykomling som är vald med omsorg för att passa in hos mästarna. Det tillsammans målvaktstränaren Kristoffer Martin verkar lyckas med alla målvakter han får under sina vingar gör att Frölundas målvaktspar hamnar högt upp på listan.

03. Joacim Eriksson, 29 år och Samuel Ersson, 19 år – Brynäs

Joacim Eriksson är skadefri och hemma i Gävle, det stärker honom som målvakt. Att sedan få konkurrens av stortalangen Samuel Ersson gör att Brynäs målvaktspar hamnar på pallen inför säsongen.

02. Oscar Alsenfelt, 32 år och Lars Volden, 27 år – Malmö

Det är andra gången på min lista jag är lite orolig, men det är två riktigt bra målvakter Malmö förfogar över den här säsongen. Håller Oscar Alsenfelt sig hel och Lars Volden tar de chanser han får kan Malmö överraska många lag. Silverplats på min lista inför säsongen.

01. Joel Lassinantti, 26 år och David Rautio, 34 år – Luleå

Joel Lassinantti kan vara en vägg i målet, i sina bästa stunder är han landslagsmässig även om NHL-målvakterna är tillgängliga. Den här säsongen får han ett ton rutin som backup, för inte lyckas väl David Rautio peta Lassinantti som förstemålvakt i Luleå. Det är två målvakter som var och en skulle klara av att stå samtliga matcher på en säsong och Luleå skulle vara ett topplag. Nu får de jobba tillsammans och konkurrensen kommer att gynna hela Luleå.

Hur ser din lista ut?

*Skadad till oktober/november enligt prognosen
**Skadad till november enligt prognosen

Kommentarer

Kommentarer