Publiken får målvakten att välja Tyskland

Efter tre säsonger i HV71 så står det nu klart att HV-målvakten Fredrik Pettersson-Wentzel lämnar HV71 för spel utomlands i den tyska högstaligan. -Känns riktigt bra och roligt, det ska bli ett äventyr säger Fredrik Pettersson-Wentzel till Hockeybladet.
I en tidigare intervju Hockeybladet gjorde med Fredrik Pettersson-Wentzel berättade han att han troligtvis hade spelat sin sista match i HV71 för den här gången. Och att det lockade med spel i utlandet till nästa säsong.

-Ja det lutar åt det, men jag kan inte säga mer än så, ingenting är just nu helt klart. Det är alltid lite lurigt dessa saker. Man är inne i de viktigaste matcherna under hela året och det man fokuserar på. Nu ska jag smälta dessa saker först, sen då kan det gå snabbt. Men det blir spännande att se vart det bär av oavsett vad det blir, sa Fredrik Pettersson till Hockeybladet.

Ingen optimal situation

Fredrik Pettersson-Wentzel fick ta ett tungt lass när Linus Söderström blev skadad. Men petades märkligt mot slutet av säsongen och fick även stå vid sidan av laget. HV71 värvade in Felix Sandström som enligt Wentzel själv borde anslutit tidigare.

-Det var lite delade känslor måste jag säga. Jag tycker att vi borde fått in en ny gubbe lite tidigare under säsongen. Det var som jag sa till dig i en tidigare intervju inte optimalt för mig att stå så pass mycket även om man såklart tycker det är roligt att spela. Så för egen del hade det varit bra för mig om nyförvärvet kom tidigare så jag kunde få vila emellanåt.

Klar för spel tyska högstaligan

Uppgifterna till Hockeybladet stämde och nu bekräftar agenten via Twitter att det står klart att målvakten flyttar till Tyskland och Düsseldorfer EG i den tyska högstaligan. Kontraktet gäller kommande säsong.

 

–Vi vill gärna ha en stark målvakt bredvid Mathias Niederberger nästa säsong och det har vi definitivt lyckats med i värvningen av Fredrik Pettersson-Wentzel, säger general managern Stefan Adam till den klubbens hemsida.

Wentzels första ord om flytten

Hockeybladet når Pettersson-Wentzel över telefon där han är lättad över att kontraktet och flytten är klar. Han kommer träna själv tills flytten går ner till Tyskland någon gång under Juni.

-Det känns riktigt roligt och inspirerande att få flytta till Tyskland. Det kommer bli ett äventyr. Ska bli riktigt spännande att få göra detta äventyr. Det var i Tyskland som det fanns bäst och mest intressanta öppningar.

Varför just Tyskland?

-Det är en bra liga och en publikliga. Det kommer vara ett jädra tryck på läktarna vilket jag tycker är roligt såklart. Sen har jag varit och spelat mycket i Tyskland som i CHL exempelvis och jag trivdes bra där. Det är även ett fint och bra land att bo i så detta kommer bli kanon. Sen är det en liga som är på väg uppåt. Se bara på hur det gick för landet i OS till exempel, en spännande liga.

Fanns det intresse från annat håll?

-Ja det fanns intresse både från KHL och andra ligor, men inget konkret. Jag och min agent siktade in oss ganska tidigt på Tyskland, och det är kul att det tillslut löste sig. Och som jag sa tidigare så kan det gå unda, vilket det i de här fallet gjorde, avslutar Pettersson-Wentzel.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN