PROTESTEN: Våra färger är inget jippo

0
3954
PROTESTEN: Våra färger är inget jippo
Foto: Bildbyrån
I kvällens rivalmöte mellan Färjestad och Djurgården, spelar hemmalaget i sina klassiska lilagula färger. Något som får fansen att rasa: ”Våra färger är inget jippo”, stod det på en banderoll innan nedsläpp.

Vi är gröna vita, vi är Färjestad, våra färger är inget jippo stod det tre banderoller i Löfbergs Arena i hemmaklacken. En protest att de spelar i lila och gult. En färgkombination som är klassisk för just Färjestad som spelat i de färgerna under många år.

Från supportrarnas sida ses retrotröjorna som ett jippo som de inte vill se.

Så skriver fansen

I ett inlägg på Facebook skriver Färjestads supporterorganisation Bryggeriet ett långt inlägg om protesten.

Det urmjölkade konceptet med att återta lilagula tröjor var kanske inte helt och hållet sprunget ur idioti när det genomfördes den första gången säsongen 15/16 mot Brynäs men att kassakon ska återupplivas gång på gång (17/18 mot HV71 och nu 19/20 mot Djurgården) är bara osmakligt. Ja, när det begav sig skapade det förutsättningar till att vi kunde etablera oss som ett topplag inom hockeyn, men det finns idag ingen sådan anledning till att köra över klubbmärket tre gånger inom loppet av fem säsonger. Vi har sedan 2009 återtagit de grönvita färgerna på våra matchställ och så ska det förbli. Sälj inte ut våra klubbfärger.

Leder i första perioden

Efter första perioden leder hemmalaget med 2-1, efter två mål ur snäv vinkel. Båda lagen har gjort varsitt mål i powerplay.

Matchen pågår i Cmore.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × 4 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.