Premiäromgångarnas lag i SHL

På söndagar plockar Hockeybladet ut veckans lag i SHL med de hetaste spelarna från den gångna veckan. Den här söndagen blir en special då vi istället fokuserar på premiäromgångarnas lag.

Snygga mål, läckra räddningar och individuella prestationer. Här är spelarna som utmärkt sig lite extra under inledningen av SHL.

Målvakt: Oscar Alsenfelt, Malmö Redhawks
Oscar Alsenfelt är den enda målvakten i SHL som har två vinster, förutom Färjestads målvakt Stefan Steen som har tre vunna matcher. Alsenfelts räddningsprocent är dock strået vassare och han har dessutom bara släppt in låga 1,66 mål/match. Ligans på förhand, enligt experterna, den bästa målvakten i SHL plockar hem årets första målvaktsplats i Hockeybladets serie, veckans lag.

Back: Kristofer Berglund, HV71
En back som jobbar stenhårt i det tysta men som sällan får några rubriker. Kristofer Berglund bidar kväll efter kväll med ett gott tvåvägsspel och är en back som HV71 kan luta sig mot. Verkar dessutom bara bli bättre med åren och har inledningsvis av serien även tagit stort ansvar som en ledare i HV71. En spelares ledaregenskaper ska inte underskattas i ett lagspel.

Back: Jesse Virtanen, Färjestad BK
Det är svårt att blunda för en relativt okänd spelare som kommer in och tar för sig som Jesse Virtanen har gjort. Backens intåg i Färjestad gör tappet av Magnus Nygren mindre kännbart för värmlänningarna. Virtanen funkar bra i Färjestads powerplay och har dunkat in tre poäng på lika många matcher. God skridskoåkare och fina händer är egenskaper som Jesse visat upp inledningsvis.

Forward: Joakim Lindström, Skellefteå AIK
Sju poäng på tre matcher säger det mesta. Joakim Lindström fortsätter, liksom förra året att dominera SHL och verkar inte vilja ändra på det till den här säsongen. Forwarden tar över matcher som ingen annan och är ett ständigt hot innanför offensiva blå. Med skickliga medspelare i form av Oscar Möller och Pär Lindholm är allt annat än en poänggaranti inget att tänka på.

Forward: Rasmus Asplund, Färjestad BK
När ett stjärnskott försvinner, då kliver ett annat fram. Rasmus Asplunds har under inledningen gått in som center i Färjestads andrakedja och fyllt rollen och tomrummet som Joel Eriksson-Ek lämnade efter sig. 19-åringen har på den tre första matcherna gjort fyra poäng och är katalysatorn i sin kedja med nyförvärven Dick Axelsson och Michael Lindqvist. Det är också den kedjan som varit överlägset bäst i Färjestad, och trion är en stor anledning till lagets starka inledning. Ett genombrott i vinter  från Asplund kan vara på gång.

Forward: Ryan Lasch, Frölunda HC
Ryan Lasch har inte gjort någon i eller runt Frölunda besviken under inledningen av säsongen. En otroligt stark försäsong har han nu följt upp med en lika, om inte bättre inledning av SHL. Amerikanaren har gjort sex poäng på tre matcher och är Frölundas enskilt viktigaste spelare i offensiven. Med Ryan Lasch har göteborgarna ett powerplay med hot på alla positioner när Lasch får styra och ställa från sin position ute på vänsterkanten. Skott, pass eller dragning, högerskytten har massor att välja på i sin vapenarsenal.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN